torstai 12. helmikuuta 2015
Kukkaverhot parempaan käyttöön
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
Kuten vanha viisaus sanoo: "Mitään ei koskaan kannata heittää pois!"

Meillä on vuosikausia jemmailtu muutamaa kukkaverhoa. Ei olisi ikinä tullut mieleenkään ripustaa niitä ikkunaan, mutta nyt niille löytyi käyttöä.


Ainon uuden huoneen sisustukseen tuo iskälle ylihempeä kuosi kumminkin sopi täydellisesti. Uuden nojatuolin alle oli tarvetta saada säilytystilaa leluille.


Lelulaatikon seinät tein 18mm MDF levystä. Koska pinta oli ajatus verhoilla ympäriinsä käytin erilaisia hukkapaloja.

Liimasin kulmat liimalla ja varmistin ne kuivumisen ajaksi dyckert-nauloilla.

Pyöristin ulkonurkat reilusti ja muut kulmat kevyemmin.


Leikkasin verhosta pituussuuntaan soiron, joka riitti kiertämään kyljen ympäri. Soiron toiseen reunaan jätin reunakanttauksen. Nidoin kankaan kyljen alareunaan niin, että kantattu reuna jäi päälle ja sisäänpäin.Sitten kiinnitin laatikon sisäpuolelle ruuveilla pari senttiä kanttiinsa olevat listat laatikon etu- ja takalaitaan, kyljen alareunaan.


Käänsin laatikon ylösalaisin ja nidoin pohjakankaan paikoilleen. Kangas on helpointa leikata jämptiksi vasta nitomisen jälkeen.


Kankaan päälle kiinnitin hakasnaulaimella 3mm kovalevyn pohjajäykisteeksi.


Tein samasta parisenttisestä rimasta jalakset laatikon alle (ristikkäin aiemmin kiinnitettyjen rimojen kanssa)


Jalasten päät kannattaa pyöristää reilusti, jotta ne liukuvat esim. maton reunan yli. Vaikka porasin ruuveille upotusreiät, liimasin huopatarrat vielä niiden päälle.


Tyyliin sopiva vedin paikoilleen ja käyttöön.Samalla tavalla tein myös sängyn alle liinavaatelaatikon. Koska korkeus tässä kohtaa oli kriittinen, jätin jalakset pois ja liimasin huopatarrat suoraan kovalevypohjaan.Mitäs pidit?  
Tunnisteet: , , , ,

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!