torstai 20. maaliskuuta 2014
Hotel Sequoia Lodge osa 3
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!

Sequoia Lodgessa on kaikkineen 1011 huonetta, joista 14 on sviittejä. Lopuista huoneista 261 sijaitsee hotellin viidessä lisärakennuksessa (Lodges). Näistä huoneista käytetään Standard-huone nimitystä.

Päärakennuksessa sijaitsevat normaalihuoneet kulkevat Montana-huoneen nimellä. Näiden lisäksi päärakennuksessa on parisataa Golden Forest Club -huonetta rakennuksen ylimmissä kerroksissa.


Osa Montana- ja Golden Forest Club -huoneista on lisäksi ns. Lakeview-huoneita eli niistä on näköala Lac Disneylle.

Standard-, Montana- ja Golden Forest Club -huoneet ovat kooltaan ja sisustukseltaan pääosin samanlaisia (paitsi pieni osa, joissa on yksi leveä parisänky, kahden 140cm leveän sijaan)

Tämän artikkelin kuvat ovat Golden Forest huoneesta 6226 (Helmikuu 2013).


Reilu vuosi sitten valmistui kaikkien huoneiden remontointiprojekti. Lattiamatto vaihtui hieman vaaleampaan ja pienempi kuvioiseen.

Vaaleammat verhot eivät tunnu yhtä raskailta kuin vanhat. Sängynpeitto vaihtui kapeaan sänkyliinaan ja sängylle lisättiin koristetyyny.

Sängynpäädyt petsattiin samaan sävyyn ikkunanpielien kanssa tummemmaksi, samoin päätyjen takana oleva seinä maalattiin tummemmaksi kuin muut seinät. Tämä toi mielestäni paljon ryhtiä huoneeseen.

Televisiokaappi vaihtui kevyempään taulutelevisiolle tarkoitettuun malliin.

Kylpyhuoneen pinnat uudistuivat kaakeleilla ja suihkuverhot vaihtuivat uuteen kevyempään kuosiin. Niiden korvaamisesta suihkuseinällä  on kuulunut myös huhuja.


Samalla huoneeseen tuotiin kevyesti Bambi-teemaa. Se ilmenee leveässä seinäboordissa ja uudessa Bambi-taulussa.


Huoneen koko mukaan lukien kylpyhuone on noin 24m2. Mielestäni se on ihan mukavan ja riittävän tuntuinen kooltaan.


Sänkyjen väliin jäävä käytävä on riittävän leveä, mutta sänkyjen ja sivuseinien väliin jää vain noin 30cm rako. Jos molemmissa sängyissä nukkuu kaksi aikuista, tämä voi olla hiukan hankalaa.

Meillä kummassakin sängyssä nukkui yksi aikuinen ja yksi lapsi. Siirsimme sängyt seiniä vasten ja tämä jarjestely toimi meillä erinomaisesti.


Sänkyjen päädyn vastakkaisella seinällä olevien kalusteiden väliin jää reilusti tilaa. Taulutelevisio on sijoitettu kaappiin, jonka edessä on hiukan laskutilaa ja alla kolme leveää vetolaatikkoa säilytystä varten.

Tasolla olevat kapselikeitin, vedenkeitin, kupit ym. varusteet kuuluvat Golden Forest Club -huoneisiin. Vedenkeittimen tosin saa veloituksetta pyytämällä Consierge-tiskiltä


Kulmassa on pieni pöytä ja kaksi tuolia. Jääpala-astia ja lasit kuuluvat joka huoneen varustukseen. Jääpalakone löytyy joka kerroksesta käytävän varrelta (Glacier)


Pesuallas sijaitsee varsinaisen kylpyhuoneen ulkopuolella. Tämä on hyvä ratkaisu, koska aamutoimia on silloin mahdollista porrastaa, eikä kaikki keskeydy, kun iskä istuu kakkosella.

Tasolla on mukavasti tilaa kosmetiikkalaukuille ja lisää tilaa löytyy alakaapista. Golden Forest Club -huoneissa alakaapin vasemmassa laidassa on pieni jääkaappi. Aiemmin kaikissa Montana-huoneissa samassa kohtaa oli baarikaappi, joten voi olla että jääkaappi löytyy myös niistä (virallisesti sitä ei kumminkaan luvata).


Käsialtaan viereltä löytyy melko hyvä laatuinen hiustenkuivaaja, jossa on myös pistorasia partakoneelle.

Vastapäätä allaskaappia on reilun kokoinen tankkokaappi. Henkkareita oli kymmenkunta eli mielestäni aika riittävästi.

Tanko-osan alapuolella on hylly, jonka alle mahtuivat matkalaukut. Yläpuolella oli vastaavasti reilu hattuhylly.

Samassa syvennyksessä on myös silityslauta ja -rauta sekä pienikokoinen tallelokero (pohja reilu A4 sisäkorkeutta noin 15cm). En ole täysin varma kuuluvatko nämä joka huoneen varustukseen vai pelkästään Golden Forest Club -huoneisiin.


Oven takana pesuhuoneessa on kylpyamme ja suihku sekä kuvassa oven takana vessanpytty.

Pytyn sijainti ei ole ihan optimaalinen, mutta harvoinpa kukaan ovesta kulkee, kun pytyllä istutaan.

Kylpyhuoneessa on neljä isoa kylpypyyhettä ja neljä kasvopyyhettä. Ainakin meillä pyyhkeet vaihdettin päivittäin, vaikka seinällä on lappu, että vain ammeeseen jätetyt vaihdetaan.

Pariisin Disneyland siirtyi muiden Disney resorttien tavoin käyttämään H2O:n pesuainetuotteita. Sequoia Lodgessa huoneesta löytyy käsi- ja kylpysaippuat sekä shampoo.


Ainoastaan TV-tasolla sijaitsevaan pistorasiaan jää virta, kun valot sammutetaan. Jos ladattavia puhelimia, kameroita ym. on paljon tämä aiheuttaa hiukan järjestelyjä, että kaikki saa aamuksi ladattua.

Europistokkeella (se normaali litteä pistoke) olevat laitteet sopivat suoraan pistorasioihin, mutta maadoitus Ranskassa on rasiassa olevalla tapilla. Osassa Suomessa myytävissä tällä on reikä osassa ei.


Näkymät huoneista ovat ihan mukavia, sillä joka puolella hotellia on paljon ikivihreitä puita. Järvinäköalan saa maksamalla hieman lisää.


Pidin Sequoia Lodgen huoneista jo ennen remonttia, mutta nykyisellään ne ovat vielä mukavammat ja kotoisemmat.

Kunhan kylppäriin saisi vielä sen lasisen suihkuseinän....Mitäs pidit?  
Tunnisteet: , ,

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!