torstai 9. tammikuuta 2014
Nyt se tuli...
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
Tänään posti toi viimein odotetun kirjekuoren Ranskasta.


Olen nimittäin ollut vuoden 2010 marraskuusta EuroDisney SCA:n osakkeenomistajaklubin jäsen ja korttini vanheni viime vuonna. Laitoin uusintapyynnön dokumentteineen matkaan joskus jo marraskuun puolivälissä. Uuden kortin toimitusajaksi luvattiin 4-6vkoa ja se toki pidettiinkin - ranskalaisittain.Mikä ihme tuo osakkeenomistajaklubi sitten on? Klubi on perustettu 1995 eli kolme vuotta Pariisin Disneylandin avaamisen jälkeen.

Klubin nettisivuilla kerrotaan: "Klubi perustettiin vahvistamaan Euro Disneyn suhdetta osakkeenomistajiin. Klubin jäseninä osakkeenomistajat saavat selkeää tietoa Euro Disneyn taloudellisesta kehityksestä, vuosikokouksista ja viimeisimmät uutiset Disneyland Paris Resortista."

Itse veikkaisin, että taustalla oli ajatus rauhoittaa ja sitouttaa tärkeät piensijoittajat. Alun ongelmien ja yhä jatkuvan tappioputken takia osakkeenomistajat alkoivat olla epävarmoja ja myydä osakkeitaan, jolloin niiden arvo alkoi entisestään laskea. Tarjoamalla tietoa ja etuja puistossa saatiin tilanne rauhoittumaan.

Aiemmin klubin jäseneksi pääsi omistamalla 20 osaketta. Tätä rajaa nostettiin noin vuosi sitten 100 osakkeeseen. Osakkeenhinta oli painunut hiljalleen vuosien saatossa ja tuon 20 osakkeen paketin saattoi ostaa kuluineen noin 100 euron hintaan.

Summa oli jo niin pieni, että sen saattoi alennuksina saada yhdellä muutaman päivän vierailulla takaisin. Tämä aiheutti vääristyneen tilanteen klubin alkuperäiseen tarkoitukseen nähden.

Edut Klubin jäsenille

Kaikkia ei välttämättä kiinnosta klubin kautta tuleva taloustieto, mutta alennukset ja muut edut varmasti kiinnostavat. (Kuvat ja alkuperäisteksti © Disney)

Disney© Puisto Liput

Voimassa olevalla Osakkeenomistajaklubin kortilla saat 15% alennuksen Yhden Päivän / Yhden Puiston lipuista ja Kahden Puiston Hopper lipuista (yksi, kaksi tai kolme päivää) ostaessasi liput puistonportin lipunmyynnistä.
Tätä alennusta ei voi yhdistää mihinkään muuhun promootio- tai erikoistarjoukseen.Ei myöskään koske erikoistapahtumia (mukaan lukien erikoisiltatapahtumat). Etu on rajattu maksimissaan viiteen lippuun / jäsen / päivä. 

Vuosipassit

Nauti 15% alennus vuosipasseista, joilla voit vierailla sekä Disneyland Parcissa että Walt Disney Studioilla vuoden ajan ostaessasi vuosipassin Disneyland Parisin puistojen Vuosipassi myynnistä. 
Vuosipasseista on erilaisia vaihtoehtoja, erilaisilla eduilla.
Tarkemmat tiedot saat vierailemalla Vuosipassi sivuillamme (klikkaa tästä) tai soittamalla   +33 (0)1 60 30 60 72 (kansainvälinen puheluveloitus).
Tämä Vuosipassi alennus on rajattu Osakkeenomistajaklubin jäsenille ja heidän perheelleen (samassa osoitteessa) ja vain viisi Vuosipassia / jäsen / vuosi. Tätä alennusta ei voi yhdistää mihinkään muuhun promootio- tai erikoistarjoukseen. Ainoastaan perhealennus yhdelle perheelle samassa osoitteessa voidaan huomioida tämän yhteydessä Vuosipassien yleisehtojen mukaisesti ostettaessa Fantasy tai Dream Vuosipassit. Etu ei koske Kutsutarjouksia tai Vuosipassin uusimista.

Disney® Hotellit

Saat 10% alennuksen pakettihinnoista (alk 2pv/1yö, ilman matkoja) seuraavissa Disney Hotelleissa Disneyland® Hotel, Disney's Hotel New York®, Disney's Newport Bay Club®, Disney's Sequoia Lodge®, Disney's Hotel Cheyenne®, Disney's Hotel Santa Fe®, Disney's Davy Crockett Ranch®. 
Tarkemmat tiedot ja varaukset soittamalla Osakkeenomistajaklubin varauslinjaan:
 +33 (0)1 60 30 60 72.
Etuun liittyy seuraavat rajoitukset: 
  • Alennus koskee korkeintaan 2 huonetta / vierailu. Saavuttaessa 24.12. tai 31.12. vaaditaan vähintään kahden yön majoittuminen.
  • Ei voi yhdistää muihin promootio tarjouksiin.
  • Etu ei voimassa seuraavissa huonetyypeissä: Sviitit, Castle Club huoneet, Empire State Club huoneet, Golden Forest Club huoneet ja perhehuoneet.
  • Ennakkomaksu normaalien myyntiehtojen mukaisesti varaushetkellä.

Pelkässä huonevarauksessa saat 25% alennuksen ylläolevien ehtojen mukaisesti.

Ravintolat

Nauti 15% alennuksesta pöytiintarjoilu ja buffet-ravintoloissamme Puistoissa, Disney Hotelleissa, Disney® Villagessa ja Golf Disneylandissä®. Esitä Osakkeenomistajaklubin korttisi maksaessasi.
Ravintola varaukset numerosta +33(0)1 60 30 40 50
Lisätietoja ravintoloistamme saat klikkaamalla tästä.
Tarjous voimassa maksimissaan kuudelle henkilölle ja ei koske alkoholijuomia. Etu ei ole voimassa seuraavissa ravintoloissa: Rainforest Café®, King Ludwig's Castle®, Planet Hollywood®, McDonald's™, etu ei voimassa maksaessasi ruokalipukkeilla eikä baareissa tai teemakattauksissa kuten Kiitospäivä, Joulu, Uusi Vuosi ja Illallisshowt.  Tätä alennusta ei voi yhdistää mihinkään muuhun promootio- tai erikoistarjoukseen.- tämä ehto koskee myös Vuosipassi etuja ja alennuksia.

Earl of Sandwich®

Saata 10% alennuksen Disney Villagen Earl of Sandwichistä näyttämällä voimassa olevaa Osakkeenomistajaklubin korttiasi.

Tämä etu on rajoitettu osakkeenomistajaan ja maksimissaan 4 vieraaseen / päivä. Tätä alennusta ei voi yhdistää mihinkään muuhun promootio- tai erikoistarjoukseen. Etu ei voimassa erikoistapahtumien aikana.

Buffalo Bill's Wild West Show ... with Mickey and Friends!

Elä uudelleen Lännen valloituksen aika hurjine vankkuriryöstöineen, tarkkuusammunta- ja taitoratsastusnäytöksineen yhdessä Mikin ja kumppaneiden kanssa samalla kun nautit Texas-tyylisestä Barbecuesta!
Näyttämällä voimassa olevaa Osakkeenomistajaklubin korttiasi saat 20% alennuksen normaalihinnasta kakkostason paikoille.
13€ lisähinnasta / henkilö voit vaihtaa ykköstason paikoille.
Paikkoja rajoitetusti. Lippujen osto jo ovelta tai soittamalla +33 (0)1 60 45 71 00Tätä alennusta ei voi yhdistää mihinkään muuhun promootio- tai erikoistarjoukseen.

Helppo sisäänkulku myös liikuntarajoitteisille.
Tärkeää: Koska esityksessä on oikeita eläimiä, jotka nostavat hengitysilmaan pölyhiukkasia, esitys ei välttämättä sovi astmaa ja muista hengityssairauksia sairastaville.
Oikeudet tiedon ja menun muutoksiin pidätetään.
Omia istuimia ei taata alle kolme vuotiaille lapsille.
Vegaani ja sianlihaton menu mahdollista tilata saapuessa showhun.

Ostokset Disneyland® Parisin kaupoissa

Osakkeenomistajaklubin jäsenet voivat saada jopa 15% alennuksen Disneyland Parisin kaupoissa.
Tietyt tuotteet yksittäisissä kaupoissa eivät oikeuta alennukseen.
Tätä alennusta ei voi yhdistää mihinkään muuhun tarjoukseen.ja voidaan rajoittaa 10% tietyissä tuotteissa kuten keräilyesineissä ja limited edition - tuotteissa.

La Vallée Village

VIP kortilla saat 10% alennuksen jo alennetuista hinnoista kuudessa haluamassasi La Vallee Villagen kaupassa. VIP kortit voit lunastaa näyttämällä voimassa olevaa Osakkeenomistajaklubi korttiasi La Vallee Villagen Infossa.
Tämä Chic ostosoutlet sijaitsee viiden minuutin ajomatkan päässä Disney hotelleista ja on avoinna 7 päivänä viikossa. La Vallee Villagessa teet ostoksia muoti- ja sisustusbrandien liikkeistä kadulla, jonka arkkitehtuuri edustaa tyypistä Ile-de-France seudun tyyliä.

DisneyStoret Euroopassa

Osakkeenomistajaklubin jäsenet saavat 10% alennuksen Euroopan DisneyStoreista.
Tätä alennusta ei voi yhdistää mihinkään muuhun tarjoukseen ja tietyt tuotteet voidaan rajata sen ulkopuolelle.

Disneyland® Golf

Hyödy 15% alennuksista pelimaksuissa. Esitä voimassa oleva Osakkeenomistajaklubin korttisi varatessasi.

PanoraMagique

10% alennus lipuista lentoon maailman suurimmalla Helium-täytteisellä matkustajapallolla, sijaitsee Disney Villagessa.
Etu voimassa vain Osakkeenomistajaklubin jäsenelle.

Opastetut kierrokset Disney Puistoissa

Tutustu molempien Disney puistojen historiaan, innoituksen lähteisiin ja salaisuuksiin taian luomisessa. Osakkeenomistajaklubin jäsenenä saat 25% alennuksen opastetuista kierroksista.
€15 Disneyland Parc noin kaksi tuntia
(normaalihinta €20)
€15 Walt Disney Studios Park noin 1,5 tuntia
(normaalihinta €20)
Kierrokset ilmaisia alle 12 vuotiaille lapsille maksavan aikuisen seurassa.
Lisätietoa  kierroksen järjestämispäivista, - ajoista ja ehdoista soita VIP Relations office (alle 10 päivää ennen saapumistasi):  +33 (0)1 64 74 21 26  tai +33 (0)1 64 74 21 28
Fax: +33 (0)1 64 74 26 62
E-mail: dlp.relations.vip@disney.com
Kierroksen hinnat eivät sisällä pääsylippua puistoon. Rajoitettu saatavuus ja kierrokset voivat siirtyä tai ne voidaan peruuttaa ilman ennakkoilmoitusta.

Tower of Terror Opastettu kierroa

Disneyland® Paris tarjoa ennennäkemättömän kierroksen tutustua The Twilight Zone Tower of Terror™ -ajeluun. Tämä kierros järjestetään vain ennakkovaraajille ja vain ranskan kielellä. Saat kuulla koko tornihotellin tarinan ja pikku yksityiskohdat. Ota iso askel ja astu huoltohissin kyytiin. Osakkeenomistajaklubin jäsenenä saat 25% alennuksen esittämällä Klubi-korttisi.
Ilmainen alle 12 vuotiaille maksavan aikuisen seurassa. Kierros järjestetään keskiviikkoisin ja lauantaisin klo 9:10. Maksimi ryhmäkoko 10 henkilöä. Vain ennakkovarauksella. Puiston sisäänpääy ei sisälly kierroksen hintaan. Kokoontuminen puiston Guest Relation -pisteeseen Walt Disney Studios® Puiston porteilla. Kierroksen lopuksi mahdollisuus kokea ajelu. Varoitus, tässä ajelussa on pituus- ja terveysrajoituksia. Lapset, jotka eivät täytä turvamääryksiä eivät voi osallistua ajeluun ja heidän vanhempiensa on valvottava heitä kokoaikaisesti.

Lisätietoa  kierroksesta ja ehdoista soita VIP Relations office:  +33 (0)1 64 74 21 26  tai +33 (0)1 64 74 21 28
Fax: +33 (0)1 64 74 26 62
E-mail: dlp.relations.vip@disney.com

The Twilight Zone®, a registered trademark of CBS, Inc. All Rights Reserved.

Celestia Kylpylä

Osakkeenomistajaklubin jäsenenä saat poikkeuksellisen 10% alennukseksen kauneushoidoistasi* Celestia Kylpylässä esittämällä Klubi korttisi.
Luxus-tason Disneyland® Hotel tarjoaa vierailleen elegantin ja nykyaikaisen Celestia Kylpylän. Se tarjoaa laajan valikoiman kauneushoitoja kasvohoidoista kuorintoihin ja hierontaan, manikyyreistä pedikyyreihin.
Celestia Kylpylä varaukset ja lisätiedot numerosta +33 (0)1 60 45 66 05. 

  
Tätä alennusta ei voi yhdistää mihinkään muuhun promootio- tai erikoistarjoukseen. Etu voimassa vain Osakkeenomistaja Klubin jäsenelle.
* Luettelo hoidoista joihin alennuksen saa on saatavilla Celestia Kylpylästä.
Sisäuima-allas, poreallas, sauna, höyrysauna ja kuntosali on varattu vain Disneyland Hotellin asukkaille.


Salon Mickey

Aloita vierailusi tyylillä, miellyttävällä tervetulotoivotuksella ja kevyellä kahvitauolla elegantissa Salon Mickeyssä, joka sijaitsee Disneyland Parcin sisäänkäynnillä.
Salon Mickey on avoinna vain Osakkeenomistajaklubin jäsenille(+ 4 vierasta / kerta). Maksimissaan jäsen voi vierailla Salon Mickeyssä 4 kertaa / kuukausi. Kaikilla Salon MIckeyn saapuvilla pitää olla puistolippu kyseiselle päivälle.
Salon Mickey on avoinna joka päivä 9:00-12:00. Vierailua koskevat Salon Mickeyn Säännöt sekä yleiset Osakkeenomistajaklubin säännöt

http://corporate.disneylandparis.com/shareholders/shareholders-club/index.xhtml#contentj

Jätin listasta pois muutamia ehkä vähemmän kiinnostavia. Yllä olevasta linkistä pääsee Klubin nettisivuille tarkistamaan kaikki voimassa olevat edut.


Kannattaako klubin jäseneksi liittyä edelleen?

Tällä hetkellä Euro Disney SCA:n osake liikkuu 4,50€/osake hinnoissa eli klubiin vaadittavan osakepaketin pystyy ostamaan jonkin matkaa alle 500€.

Jos kannattavuutta miettii osakkeen tuoton kannalta, niin ei kannata. Osakkeen hinta tule varmasti tulevina vuosina pyörimään 4-6€ / kpl hinnoissa. Osinkoja ei noilla tappioilla todellakaan maksella. Todella pitkällä tähtäimellä uskon kuitenkin, että osakkeiden hinta tulee nousemaan reilusti.

Etuja kortilla saa, mutta on tietenkin jokaisen omien mieltymysten mukaista paljonko euroja niillä säästää. KNeljällä viimeisimmällä reissulla olemme etuja käyttäneet, joten tässä vähän omia ajatuksiani.

Alennukset lipuista ja hotelleista eivät ole meitä hyödyttäneet. Olemme matkanneet hiljaisempina aikoina vuodesta jolloin normaalialennus hotellipaketeista (sisältäen liput) on ollut suurempi kuin kortin tarjoama 10%. Lippualennusta tietysti pystyy hyödyntämään, jos ei asu Disneyn omissa hotelleissa.

Ravintoloissa olemme alennuksista nauttineet sitten sitäkin enemmän. Kuten aiemmin Mitä maksaa vierailu Mikin luona -jutussa kirjoitin, meillä on tapana käydä tyypillisesti kerran päivässä pöytiin tarjoilu tai buffet-ravintolassa. Näissähän Klubi-kortilla saa -15%.

Otetaan esimerkiksi vaikka Blue Lagoon -ravintola. Äiskä syö alkupalaksi Buccaneer´s Cocktailin, pääruuaksi MahiMahi-filettä Rougail-kastikkeella ja jälkkäriksi Creme Brulee (Treasures of the Sea - Menu 33.99€). Iskä valitsee aluksi Pirate Trilogyn, pääruokana Grillattua Miekkakalaa ja loppuun Fire Ball (Captain´s Table -menu 39,99€). Molemmat aikuiset juovat Cokista (2*3,70€). Lasten menu sisältää alkuun kirsikkatomaatteja jatkuen kanan rintafileellä riisin kera ja lopuksi jäätelöä (Lasten Menu sis. juoman 2*14,50€). Yhteensä 110,38€. Säästöä tästä tulee 15% alennuksella 16,56€.
Buffetissa säästö on hieman pienempi. Plaza Gardensissa aikuisten buffet juomilla maksaa 22,99€ ja lasten  12,99€. Kokonaishinnaksi tulisi näin ollen 71,96€ eli säästöä 10,79€.

Salon Mickey on myös hyvä etu Osakkeenomista Klubin jäsenille. Mikin Salonki sijaitsee vaatimattoman oven takana Disneyland Parcin sisäänkäynnin yhteydessä.


Sisältä löytyy ylellinen salonki tyylihuonekaluineen. Tarjolla on veloituksetta pientä purtavaa (tyypillisesti jotain näistä croissantteja, isoja suklaamurukeksejä, muffinseja yms.), kuumia juomia (kahvi, tee, kaakao) ja kylmiä (mehu, vesi).


Meille vastaava satsi purtavaa (2*kaakao, 2*mehu ja 4* keksi) maksaisi puistossa noin 24€.
Salonki on auki 9-12 joka päivä. Tyypillisesti 5yön reissulla käymme siellä kaksi kertaa.

Tuliaisostoksia teemme normaalisti noin 300€ edestä eli niistä säästöä tulee 45€.

Jos sitten summaillaan näitä yhteen, saadaan seuraavia lukuja:

Säästöt ruokailuista:

3 * Pöytiin tarjoilu       49,68€
2 * Buffet                   21,58€
2 * Salon Mickey        48,00€
1 * Ostokset               45,00€

Yhteensä säästöt        164,26€

Tämä tarkoittaa, että tämän hetken osakkeen hinnalla ja tuollaisilla säästöillä, vaadittavan osakepotin hinta olisi kuitattu kolmen reissun säästöillä ja tämän jälkeen vasta alkaisi kertyä todellista säästöä.

Täytyy kuitenkin muistaa, että osakkeet ovat aina myytävissä ja jos vähän aikaa malttaa seurailla kursseja pääsee melko varmasti omilleen tai jopa voitolle.

Itse aion kuitenkin pitää kiinni Euro Disneyn osakkeistani ja pysyä Osakkeenomistaja Klubin jäsenenä.


Mitäs pidit?  
Tunnisteet: , ,

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!