sunnuntai 10. marraskuuta 2013
Miksi majoittua Pariisin Disneylandin omiin hotelleihin?
Kirjoittanut: Mikko Hiiri 1 Kommentti
Ensimmäisellä Pariisin reissullani majoitumme Pariisin keskustassa Hotel Bresil Operassa. Matkaseurueemme koostui kolmesta reippaasta(?) aikuisesta. Viikon vierailusta vietimme kolme päivää Disneylandissa ja lopun aikaa Pariisissa.

Etukäteen ajateltuna tuntui hyvältä ajatukselta majoittua vähän edullisemmin perushotellissa Pariisissa ja kulkea Disneylandiin RER-junalla. Jälkikäteen todeten - ei enää uudestaan. 

Ensin kävellen metroasemalle, siitä muutama pysäkin väli RER-asemalle ja sitten vielä RER-kyydillä perille. Hotellin ovelta Disneylandin asemalle hieman reipas tunti aamulla ja vielä pahempaa illalla takaisin.Kustannuspuolella tämän hetken hinnoilla yksittäislippuja ostettaessa puhutaan suurusluokkana 7-8€ / aikuinen / suunta. Erilaisilla viikko yms. lipuilla tätä pystyy toki hiukan halventamaan. 

Aikuisporukallakin harkitsisin todella tämän uusiksi ottamista. Lasten kanssa majoitumme jatkossakin Disneylandin hotelleihin. Tosin nyt tulevalla reissulla otamme päivän kaksi toisinpäin eli majoitumme Disneylandissa, mutta käymme päiväseltään Pariisissa. Sen onnistumisesta kuulette sitten.

Toinen etu Disneylandin hotelleista tulee puistolipuissa. Normaalistihan lippuja erilaisia yhden päivän lipusta viiden päivän lippuun - tietysti ahkerille löytyy myös vuosilippu.

Pääsääntöisesti hotellimajoitus Disneylandissa myydään pakettina lippujen kanssa. Nämä liput ovat voimassa hotelliin kirjaantumisesta lähtöpäivän iltaan. Jos olet perillä vasta puoliltapäivin, ei tavallaan tarvitse nuukailla ja olla menemättä puistoon.

Toinen etu tulee siitä, että hyvin usein tarjolla on lapset ilmaiseksi tarjous. Ikäraja tarjouksessa vaihtelee alle 7 vuotiaasta alle 12 vuotiaaseen. Normaalisti yli kolme vuotiaalle pitää ostaa oma lippu. Tämä tarjous tuo selvää säästöä tai ainakin tasoittaa hintaeroa ei-Disney hotelliin.

Kolmantena puistoista pääsee helposti hotelleihin vaikka päiväunille. Hotellista riippuen puistojen portilta rauhallisesti kävellen on kauimmaisellakin hotellilla 20 minuutissa. Varsinkin kesän ruuhkapäivinä, kun puisto on auki yömyöhään, kannattaa käydä ottamassa päivänokoset - myös vanhempien matkalaisten.

Neljäntenä etuna on Extra Magic Hour (EMH). Tyypillisesti Disneyland Parc aukeaa klo 10. Disney hotellien asukkaat pääsevät useimpina aamuina puistoon jo klo 8. Erityisesti kiireisinä aikoina tai jos haluaa pitää tauon päivällä tällä on iso merkitys.

Tyypillisesti auki on Dumbo, Peter Pan's Flight, Mad Hatter's Teacups, Le Carrousel de Lancelot, Buzz Lightyear Laser Blast ja Space Mountain. Nämä vaihtelevat kuitenkin, joten tarkista voimassa olevasta ohjelmalehtisestä.

Viides syy löytyy itse hotelleista. Kukin kuudesta Disneylandin hotellista on rakennettu omaan teemaansa. Vaihtoehtoja löytyy villin lännen kaupungista viktoriaaniseen piparikoristeltuun unelmaan tai New York-teemaan.


Meidän suosikkimme on Sequoia Lodge. Sen teema on Yhdysvaltain kansallispuistojen metsästysmajat. Sen ilmapiiri on lämminhenkinen ja kotoisa, vaikka kyseessä on noin 1000 huoneen hotelli. Aulabaariin keskellä on valtava kivitakka. Siinä tulen äärellä on iltaisin mukava istuskella - erityisesti talvelle sijoittuvilla matkoilla.


Aamuisin hotellien auloissa tapaa tuttuja Disney-hahmoja. Hotelleissa näiden kohtaaminen on vähemmän jonottamisen ja töniminen takana kuin puistoissa. Yleensä hahmot ovat lisäksi pukeutuneet hotellin teeman mukaisesti.

Hotellien varaamisen olen hoitanut Disneylandin omien nettisivujen kautta.
 http://international.disneylandparis.com/index.html?market=INT-EN-Neutral-FI&country=FI&
Kaikki on sujunut joka kerta helposti ja sujuvasti.

Tässäkin asiassa kannattaa olla ajoissa liikkeellä ja tarkkailla hintoja. Erityisesti joulukuulle ja alkuvuoteen on hyvissä ajoin varatessa usein hyviä tarjouksia. Alkuvuoden reissuun tein varauksen kampanjasta, joka päättyi 15.10. Etu oli 30% ja alle 12 vuotiaat veloituksetta. Meillä se tarkoitti kuuden yön paketissa 500€ / huone.


Mitäs pidit?  
Tunnisteet: , ,

1 kommentti :

  1. Hahmot poistuvat hotelleista lokakuussa 2014. Hotellien asukkailla on kumminkin erinomainen mahdollisuus tavata hahmoja Disneyland-puistossa Extra Magic Hour:in aikana.

    Hahmot nimittäin siirtyvät sinne "avaamaan puistoa" vieraille.

    VastaaPoista