lauantai 9. marraskuuta 2013
Herra Pankkia pelastamassa
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
Disneyn uudet animaatioelokuvat ovat varmasti monilla muillakin kuin minulla korkealla odotuslistalla ensi-illan lähestyessä. Harvoin kuitenkaan odotan näyteltyä elokuvaa näin innokkaana kuin nyt.

Saving Mr Banks saa ensi-iltansa maailmalla joulukuussa ja Suomessa ilmeisesti helmikuussa.
Tämän Disney-elokuvan pääosissa näyttelevät Tom Hanks (Walt Disney) ja Emma Thompson ( P. L. Travers) - molemmat kahdesti Oscarin voittaneita näyttelijöitä.

Elokuvasta tekee mielenkiintoisen se, että se perustuu tositapahtumiin Maija Poppanen -elokuvan tekemisen taustalla. Lisäksi Walt Disneystä kertovia elokuvia ei juuri ole (dokumenttielokuvia lukuunottamatta)

Maija Poppanen - kirjaa luettiin aikanaan Disneyn lastenhuoneessa ja tyttäriensä vaatimuksesta isä-Walt lupasi tehdä siitä elokuvan. Tämä ei kuitenkaan sujunut ihan kuin elokuvissa ja kesti 20 vuotta ennen kuin kirjan kirjoittaja Pamela Travers taipui edes sen verran, että suostui saapumaan Los Angelesiin neuvottelemaan asiasta.

Elokuvan tapahtumat sijoittuvat pääasiassa tuohon muutaman viikon jaksoon vuonna 1961. Disneyn täytyi tosissaan vetää kaikista naruista saadakseen Traversin taipumaan. Vasta kun Disney oman lapsuuden historiansa kautta pääsee sisään Traversiin lapsuuteen ja Maija Poppasen syntysijoille, jää murtuu.

Kannattaa käydä katsomassa traileri ja muutenkin tutustua Saving Mr Banks-elokuvaan allaolevasta linkistä.Maija Poppanen -elokuva itsekin on monella tasolla mestariteos. Se on sitä tarinassaan ja musiikissaan. Animaation ja näytelmäelokuvan yhdistäminen tuon ajan tekniikalla oli varmasti riski, mutta siinä onnistuttiin.

Maija Poppanen - elokuvan musiikki on kolahtanut allekirjoittaneeseenkin. Meillä Annan kanssa oli
häävalssina Chim Chim Cheree (Nokipoikien tanssi). Sitten joskus kun minusta aika jättää, toivoisin hautajaisissa soitettavan toisen Maija Poppas klassikon Feed the Birds.


Mitäs pidit?  
Tunnisteet: ,

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!