keskiviikko 20. marraskuuta 2013
Lepää rauhassa Diane Disney Miller
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!


Diane Disney Miller , Walt Disneyn vanhin tytär, kuoli 19.11.2013 Napassa Kaliforniassa 79 vuoden iässä kaatumisesta syntyneisiin vammoihin.Ennen kuolemaansa hän toimi puheenjohtajana Walt Disney Family Foundationin hallituksessa. Tämä voittoa tavoittelematon säätiö omistaa ja pyörittää San Fransiscon Presidiossa sijaitsevaa Walt Disney Family Museumia. Museo avattiin 2009. Sen perusajatuksena on edistää ja synnyttää luovuutta ja kekseliäisyyttä sekä juhlistaa ja tutkia Walt Disneyn elämää.

Viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana Diane otti aktiivisen roolin isänsä elämän ja saavutusten dokumentoinnissa, koska hänen mielestään Walt Disneystä aiemmin kirjoitetut elämänkerrat perustuivat huonoon taustaselvitykseen ja paikkansapitämättömiin huhuihin. Lisäksi hän oli huolissaan, että Walt Disney -nimenä miellettiin enemmän korporaationa kuin miehenä sen takana. Vuonna 2001 Walt Disney Family Foundation julkaisi dokumenttielokuvan The Man Behind the Myth, joka sisälsi kollegoiden ja perheen haastatteluja.

Diane työskenteli myös väsymättä Walt Disney konserttisalin toteutumisen ja valmistumisen vuoksi. Tämä Los Angelesissa sijaitseva rakennus viettää tänä vuonna 10-vuotispäiviään. Diane tuki vahvasti arkkitehti Frank Gehryä sen suunnittelijana.

Ollessaan 20-vuotias Diane tapasi sokkotreffeillä 21-vuotiaan Ron Millerin, joka opiskeli Etelä-Kalifornian Yliopistossa ja pelasi sen joukkueessa amerikkalaista jalkapalloa. Heidät vihittiin pienissä kirkkohäissä maaliskuun 9. 1954 Santa Barbarassa. Ron palveli armeijassa ja pelasi ammattilaistasolla amerikkalaista jalkapalloa ennen kuin Walt suostutteli hänet töihin Walt Disney Studioille. Hän yleni ohjaajasta ja tuottajasta Walt Disney Companyn pääjohtajaksi. Vuonna 1984 Ron jätti yhtiön sekä viihdeteollisuuden ja ryhtyi yhdessä Dianen kanssa kehittämään Silverado viinitilaa Napassa, johon he myös perustivat uuden kotinsa.

Kaikki Dianen tuntevat ovat samaa mieltä, että hänen intonsa ja energiansa oli uskomatonta. Hän sukelsi projekteihin intohimoisesti ja päättäväisesti. Samalla intensiteetillä hän suhtautui myös perhe-elämäänsä. Lähes 60 vuoden kumppanuutensa aikana hän ja Ron varasivat aina aikaa luonnossa liikkumiseen, hiihtämiseen Coloradossa ja meressä uimiseen Hawaijilla. Erityisesti hän piti syksyistä, jotka he viettivät ranchillaan Coloradossa. Kotonaan Napassa he käyttivät viikonloput hoitaen ruusu-, kanukka- ja alppiruusupuutarhaansa. Saman luonnon kunnioittamisen he ovat siirtäneet lapsiinsa ja lastenlapsiinsa.

Ennen kaikkea Dianen suurin rakkaus oli hänen perheensä. Häntä jäävät kaipaamaan miehensä Ron, lapsensa Christopher Miller, Joanna Miller, Tamara Diane Miller, Jennifer Miller-Goff, Walter Elias Disney Miller, Ronald Miller, Patrick Miller, lastenlapsensa Annabelle Rey, Nick Runeare, Ryan Scheer, Sam Goff, Danielle Durham, Sebastian Runeare, Charlotte Goff, Lily Goff, Haley Scheer, Reilly Miller, Madeline Goff, William Miller, Elias Miller sekä lastenlastenlapsi Stella Durham. 

Muistotilaisuus vietetään yksityisenä.


Kirjoitettu Walt Disney Family Foundationin tiedotetta mukaillen (http://www.waltdisney.org/sp/dianedisneymiller.php)


Mitäs pidit?  
Tunnisteet: ,

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!