tiistai 5. marraskuuta 2013
Leijonakuningas-huone
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
Meillä on talossa kaikkineen kolme lasten huonetta. No, yksi niistä on tosin enemmän vähemmän varastona, mutta ehkä joskus, jos numero kolmonen ilmaantuu, sekin täytyy ottaa käyttöön.

Lapsista vanhempi - Aino - asuu tätä nykyä Leijonakuningas-huoneessa. Pienempänä Aino asusti ToyStory-huoneessa, mutta nyt siellä sänkyteknisistä syistä asuu pikkuveli Elias.Huoneen väreissä on haettu kuuman Afrikan sävyjä; oransseja, ruskeita ja mustaa. Isoin mööpeli huoneessa on itse tehty Scar-sänky, jonka alla on reilut lelulaatikot. Sängyn kuviot samaten Scar-puuveistos ovat saaneet viitteensä Disneyn Leijonakuningas-musikaalin ilmeestä. Sängyn vieressä olevan punostyön on allekirjoittanut tehnyt joskus vuosikymmeniä sitten kuvataidekoulussa. Seinän sotanaamiot värkkäsin puuverstaan jämäpaloista.


Scar-naamion veistin käsin massiivipyökki keittiötason palasesta. Harjaa varten täytyi uhrata perinteinen lattiaharja. Tuon harjan valinta kaupasta oli varmaan maailman noloin ostotapahtuma.

Valkkasin hyllystä harjan, joka näytti sopivalta materiaalin ja värin puolesta. Harjaksia varten puuosaan oli porattu reiät ja reikään liiman ja niitin kanssa lukittu kaksinkerroin taitettu nippu harjaksia. Otin reippaasti kiinni yhdestä nipusta ja kiskaisin kaikin voimin. Irti lähti. Ei muuta kuin tuppo taskuun ja harjan kanssa kassalle. Mietin vaan, mitä olisin selittänyt, jos kassa olisi huomannut puuttuvan tupon ja ehdottanut vaihtamista ehjään. ;-)


Näitä loimukoivu pölleistä tehtyjä portaita meidän pikku hirviömme sitten kiipeää iltaisin sänkyynsä.


Työpöytä jatkaa samaa Leijonakuningas linjaa. Laatikon ja oven salamanteri-vetimet löytyivät häämatkalta Lontoosta (häämatkalla käytiin vasta vuosi häiden jälkeen 2008).


Disney-linja jatkuu seinällä työpöydän vieressäkin. Mikki ja Minni New Yorkissa kuva on itse asiassa tuotu viime vuoden reissulta Pariisin Disneylandista. Kuvan alkuperäinen tarkoitus oli toimia pöytätablettina Hotel New Yorkin aamiaisravintolassa. Sen vieressä on kuva Ainosta, Annasta ja Tuhkimosta. Tämä otettiin Ainon ekalla reissulla Pariisin Disneylandiin. Sen alla oleva paljettikuva Minnistä oli entisessä elämässään toppi. Se periytyi Ainon serkuilta, mutta lienevätkö kaivaneet niin kovasti napaansa, kun siinä oli pieni reikä. Aino tykkäsi kuvasta niin kovasti, että iskän piti keksiä miten sen säilyttäisi.


Sängyn vastaisella seinällä on paperitapetti, johon on laminoitu vapaamuotoisia luonnonkuituja. Seinällä olevat serigrafiat ovat minun pappani - Pentti Saareksen - tekemiä. Tunnelmaan hyvin sopiva pöytälamppu löytyi Virosta 2008 olessamme siellä leijonan tarkastusmatkalla (Tämä on tosijuttu ,;-) )


Lasten kokoinen "Norsunpää" -kalusto löytyi Hämeenlinnan Suurkirppikseltä. Ensi näkemältä oli selvää, että ne oli saatava Leijonakuningas-huoneeseen.


Voisi luulla, että ei tässä pikkutyttö uskaltaisi nukkua, mutta hyvin nukkuukin. Mikäs on nukkuessa leijonan vahtiessa. Tämä ei kuitenkaan ollut se leijona, jota Virossa käytiin tarkastamassa.


Mitäs pidit?  
Tunnisteet: , ,

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!