torstai 7. marraskuuta 2013
Euro Disney SCA julkisti 2013 tilikauden tuloksen
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
Euro Disney SCA eli yritys Disneyland Resort Parisin takana julkisti juuri 2013 tilikauden tilinpäätöksen.

Liikevaihto putosi 1% jääden 1,3 miljardiin euroon. Liikevaihtoa verottivat erityisesti Etelä-Euroopan taantuma ja tästä johtuen kävijämäärät tältä alueelta putosivat samaten hotellien käyttöaste heikkeni hiukan. Toisaalta tilannetta helpotti, että kävijämäärät Isosta-Britanniasta kasvoivat, kävijät käyttivät enemmän rahaa ja kiinteistötoiminta oli vilkkaampaa.

Kulut ja kustannukset kasvoivat linjassa yleisen inflaation kanssa 1%.

Nettotappio putosi viime vuotisesta peräti 22 miljoonaa euroa. Tappiota kertyi silti 78 miljoonaa euroa. Pääsyy tappioiden pienenemiseen löytyy 2012 tehdystä velkojen uudelleenjärjestelystä. Walt Disney Company osti tällöin pääosan Euro Disney SCA:n veloista itselleen ( noin 1,7 miljardia euroa). Tällä saatiin helpotettua korkoja sekä päätöksen tekoa, kun ulkopuolisilta rahoittajilta ei nyt ole tarvetta hakea lupaa kaikkiin investointeihin.

Ensi vuonna yhtiön suurimpia hankkeita ovat Newport Bay Club - hotellin remontointi ja Walt Disney Studioilla aukeava Rottatuille -ajelu. Ensi vuonna käynnistyy myös Villages Natures - lomakeskushanke.

Tässä koko raportti:


Yksi mielenkiintoinen luku raportissa on kävijämäärä. Tälle vuodelle kävijöitä kertyi 14,9 miljoonaa. Jonkun verran pudotusta viime vuoteen (2012 16 miljoonaa kävijää). Jos kävijöitä olisi tasaisesti joka päivä, tämä tekisi 40822 kävijää / päivä. No, viikonloput ja erityisesti heinä-elokuu on paljon vilkkaampaa eli kyllä kannattaa miettiä milloin menee.

Toinen mielenkiintoinen luku on Disneyn hotellien keskimääräinen täyttö aste. Tänä vuonna luku oli 79,3%, joka keskimääräisesti hotellialalla melko kova. Viime vuonna täyttöaste oli 84%. Yövyttyinä öinä pudotus kuulostaa vielä hurjemmalta 105000 yötä vähemmän.

Joku voi ihmetellä, mitä kiinteistötoimialalla on tekemistä Disneylandin kanssa. No, itse asiassa lähistöllä sijaitseva uuskaupunki Val de Europe on Euro Disney SCA:n rakentama. Samaan kategoriaan kuuluu myös jo mainittu lomakeskus Villages Natures. Jonka Disney toteuttaa yhteistyössä, Pierre Vacancies:in kanssa.


Mitäs pidit?  
Tunnisteet: ,

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!