torstai 14. toukokuuta 2015
Crush's Coaster
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
Crush eli kotoisemmin Tärsky ui valkokankaille vuonna 2003 Nemoa etsimässä -elokuvaan. Neljä vuotta myöhemmin hän sai nimikkovuoristoradan Pariisin Disneylandin Walt Disney Studios -puistoon.


Ajelu sijaitsee Toon Studios -alueella ja siitä ei voi erehtyä. Suuri studiohalli on maalattu siniseksi ja etuseinässä komeilee maalattuna Tärsky ja kaverit.

Seinän alareunassa on sinistä merenrantakalliota. Aina välillä kuuluu kiljahduksia.Kiljahdusten lähdekin selviää lähempänä. Kallioiden oikean laidan luolasta sujahtaa ulos tasaisin välein neljä ihmistä kilpikonnan kuorella kadoten hyvin pikaisesti onkaloon vasemmalla.


Pakko kai mennä jonoon, joka voikin olla aika pitkä. Nykyisin ajelussa on käytössä myös ns. Single Rider -jono.  Jokaisessa ajelun vaunussa eli kuoressa on paikka neljälle. Aika usein seurue ei täytä koko vaunua tai neljän hengen porukka haluaa samaan vaunuun. Näissä tapauksissa vaunu täytetään Single Rider -jonosta.

Single Rider -jonon odotusaika on melkein aina merkittävästi lyhyempi ja sitä kannattaakin hyödyntää, jos on yksin liikkeellä tai seurue suostuu jakautumaan useaan vaunuun.


Ulkojonossa annettiin jo vihjeitä ja sisään tultaessa varmistuu, että lähtöpisteenä on satama lähellä Itä-Australian virtaa.

Pitkin jonotusaluetta on viittauksia myös Nemoa etsimässä elokuvan hahmoihin.Jos jonotus kaikesta huolimatta tuntuu liian pitkältä voit kaivaa esiin älypuhelimesi. Liity jonotusalueella ilmaiseen WiFi-verkkoon ( “DLRPCRUSH”) ja avaa nettiselaimesi. Ruutuun lävähtää Tärsky-peli. Pelin idea on kerätä meritähtiä ja väistellä esteitä. Tämän WiFin kautta ei pääse internettiin.

Vaunut lähtevät laiturilta auringonlaskua kohden tiukan mutkan kautta. Hetkessä vaunun vauhti kiihtyy ja sukeltaa samalla alaspäin. Tässä kohtaa kilvellä matkaajat näkevät vilahduksen ulkoilmasta ennen kuin sukeltavat meren alle pimeään.


Vaunu hidastaa vauhtiaan ja matkaajat tapaavat nopeasti Nemon ja Tyrskyn.

Matka jatkuu ylämäkeen vanhan laivan sisälle. Yllättaen Pomo-hai uhkailee kulkijoita, mutta matka jatkuu kohti meduusa-parvea. Meduusoita näkyy yläpuolella sillmänkantamattomiin asti. Juuri kun on vasta alkanut ihailla mahtavia meduusoita, Itä-Australian virta nappaa mukaansa.

Vaunu sukeltaa pimeään. Näkyy vain kuplia ympäriinsä. Vaunu kurvailee edestakaisin, sukeltaa alas ja taas ylös. Ja sitten se alkaa pyöriä ympäri. Jos pimeys ja kuplat eivät hukuttaneet suuntavaistoasi, niin nyt se katoaa viimeistään.

Tässä kohtaa kannattaa vain nauttia menosta!


Hiukan vajaan kahden minuutin jälkeen vaunu palaa takaisin satamaan ja ajelu on ohi.

Rata on korkeimmalta kohdaltaan 16m ja nopeimmillaan vauhtia on yli 60km/h. Pyöriminen tekee ajelusta aika hurjan. Pituusraja ajeluun on 107cm.

Baby Swap on käytettävissä tässä ajelussa (kts. juttu tästä)

Mitäs pidit?  
Tunnisteet: , , ,

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!