keskiviikko 1. huhtikuuta 2015
Mikko Hiiren Kirjahylly osa 11
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
Tämän päivän lukupaketti on vuodelta 1992.


EuroDisney Resort - Sightseeing in the area (Michelin)
Ostin tämän kirjan, kun Pariisin Disneyland, silloin vielä EuroDisney, oli juuri auennut. Muistan, miten hienoa oli tutkailla, mitä kaikkea puistossa olisi.

Nyt kirjaa selatessaan ajattelee, miten paljon asioita onkaan tapahtunut 23 vuodessa (ja miten helkatin vanha sitä on).


Kirjan alkupäässä kerrotaan EuroDisneyn sijainnista, taustoista ja yleensä hiukan Disneyn historiasta.

Karttoihin on merkitty myös tulevia suunnitelmia, joista osa on toteutunut osa ei. Esimerkiksi tuossa yllä olevassa kartassa TGV (luotijuna) on katkoviivalla. Merkinnät kertovat sen valmistuvan kesäkuussa 1994. No, se valmistui hiukan etuajassa - toukokuussa 1994.


Opaskirjalle on tietenkin tyypillistä, että siinä kerrotaan myös alueen luonnosta. Tälläinen osio löytyy myös tästä kirjasta. Hauskaa sinänsä, koska suuri osa esitellyistä puulajeista ei ole alueelle luonnonvaraisia. Monet niistä siirrettiin muualta esimerkiksi Pohjois-Amerikasta


Hotelli- ja ajeluesittelyissä huomaa, että kirjaa tehdessä ei kaikki suinkaan ole ollut valmista. Kirjoittajat ovat monessa kohdin selkeästi joutuneet turvautumaan Disneyn lehdistötiedotteisiin ja muissa Disney-puistoissa oleviin vastaaviin ajeluihin.

Myös monet kuvista ovat Imagineerien luonnoskuvia ajeluista ja alueista.

Monia ajeluita on myös avattu myöhemmin. Yllä oleva Discoverylandin kartta on esimerkiksi aika erilainen tänä päivänä.


Esittelyiden väliin on myös kerätty erilaisia tietopaketteja ko. aiheesta. Osa tuntuu hiukan huvittavilta. En usko esimerkiksi, että kovin moni miettii Grand Canyonin kivikerrostumia, vaikka matkaakin höyryjunalla kanjonia kuvaavan dioraaman editse. Mutta mene ja tiedä....


Lapsuuden ystävät osiossa esitellään aika liuta Disney-hahmoja. Nämä sinänsä ovat monille tuttuja, mutta hauskaa on lukea niiden nimiä eri kielillä. Myös kuvaukset ovat huvittavia (Hessu on nököhampainen papukeppi, jolla on pieni hattu..... JUU-U!)

Kirjan viimeinen kolmannes käsittelee Pariisin ympäristön nähtävyyksiä, kuin mikä tahansa opaskirja. Muistelen, että en juuri ostamisen jälkeen enkä nytkään, siihen paljoa aikaa tuhlannut.

Ihan hauska kirja varsinkin puiston historiasta kiinnostuneille. Jos halvalla kirpparilta löytyy, kannattaa ostaa.
Tunnisteet:

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!