torstai 19. maaliskuuta 2015
Pariisin Disneyland suoja-aitojen ihmemaa 2015-17??
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
Minä tahansa päivänä mihin tahansa teemapuistoon saavutkin on ihan normaalia, että joku ajeluista on suljettuna. Kun puistot ovat auki joka päivä ympäri vuoden on väistämätöntä, että korjauksia ja huoltoja tehdään sulkemalla ajeluita yleisöltä.
Vuonna 2012 Walt Disney Company auttoi järjestelemään uudelleen EuroDisney SCA:n velat. Käytännössä aiemmin EuroDisney SCA oli velkaa monille eri pankeille, nyt se on velkaa Walt Disney Companylle.

Tämä tarkoitti korkokulujen pienenemistä, mutta ennen kaikkea enemmän notkeutta. Aiemmin rahan käyttämiselle esimerkiksi ajeluiden isompiin remontteihin piti saada lupa usealta eri taholta - tahoilta jotka eivät välttämättä ymmärrä Disneyä tai teemapuistoja.

Velkojen uudelleenjärjestelyn jälkeen alkoi valtava Disney-hotellien uudistamisurakka, jossa ollaan nyt ylitetty puolivälin merkkipaalu.

Alkuvuonna Walt Disney Company yhdessä muiden osakkeenomistajien kanssa järjesti noin miljardin euron lisärahoituksen EuroDisney SCA:lle.

Tämän rahoituksen vaikutus näkyy puistoissa tietyllä tavalla negatiivisesti, sillä tänä ja seuraavana kahtena vuotena useita isojakin ajeluita on suljettuna pitkiä jaksoja yhtäaikaisesti. Pitemmällä tähtäimellä tämä on tietysti valtavan hieno asia, mutta seuraavien vuosien aikana se on yksi asia, joka kannattaa ottaa huomioon matkaa suunniteltaessa.


Tällä hetkellä virallista tietoa on Toukokuun lopulle asti. Yllätyksiä ja mutkia on kumminkin aina matkassa eli siis nämä tiedot saattavat muuttua milloin tahansa.

Tämän kevään ja oikeastaan kesänkin painopiste on Discoverylandissa. Nautilus ja Space Mountain ovat suljettuina aina heinäkuun lopulle. Tällä hetkellä ne molemmat sekä koko Videopolis (ravintola Hyperion ja teatteri) ovat telineiden peittämiä.

Isompaa remonttia tehdään myös suositulla Dumbo-ajelulla. Itse laitteelle tehdään tehdään perusteellinen huolto, mutta myös jonotusaluetta muokataan.

Chapparal Stage on myös remontin alla, kun sitä muunnetaan kesäkuun alussa alkavaan Frozen Sing Along -esitykseen.

Phantom Manorin noin kuukauden kiinniolo on ilmeisimmin vain perusteellinen huolto ja siistiminen. Mitään muutoksia ei tässä vaiheessa ole luvassa, mutta vahvoja huhuja on liikkeellä.

Karusellin ja lentävien mattojen sulkemiset ovat ilmeisimmin myös perusteellisia huoltoja ja puhdistuksia.


Kesäkuusta eteenpäin mennään huhupohjalta sulkemisaikatauluissa, mutta lähteenä on ED92, joka on osoittautunut melko luotettavaksi lähteeksi näissä asioissa.

It´s a Small World on suljettuna heinäkuusta lähtien koko syyskauden. Uskoisin sen aukeavan kumminkin hieman ennen joulua Jingle Bells -versionaan. Junaradan sulkeutuessa syyskuussa mahdollistuu myös sen julkisivun remontointi. Juna kulkee It´s a Small Worldin ylitse/editse, joten junan ollessa käytössä ulkopuolelle ei voida rakentaa telineitä.

Robinssonin perheen puutalo ja Adventure Isle ovat niin ikään kytköksissä toisiinsa. Saa nähdä saadaanko Adventure Islelle interaktiivisia elementtejä kuten Floridan Adventurelandissa.

Big Thunder Mountainin ja jokilaivojen remontit liittyvät niin ikään toisiinsa. Kaikki alueita Big Thunderissa ei päästä korjaamaan, jos joessa on vesi. Ilman vettä taas laivat liikkuvat huonosti.

Big Thunder Mountain käydään perusteellisesti läpi ja käsittääkseni myös rataan tehdään muutoksia. Uusia tehosteita huhutaan ainakin loppupään kaivosräjähdykseen - samalla tavalla kuin tehtiin Kalifornian Disneylandissa viime vuonna.


Kun mennään ensi vuoteen ja pidemmälle ennusteet ovat jo aika hataralla pohjalla. Tämän vuoden puolella aloitetut projektit tietysti tehdään loppuun, mutta Peter Panin, Star Toursin ja Karibian merirosvojen remontoinnit elävät varmasti vielä. Samaan joukkoon kuuluu tietysti huhuttu Space Mountainin junien päivittäminen.

Keskustelupalstoilla on kärkevästikin otettu kantaa, kannattaako Pariisin Disneylandiin mennä seuraavan kahden vuoden aikana. Oma mielipiteeni on, että kannattaa.

Disneylandissa on  virallisen laskutavan mukaan 59kpl ajeluita ja kohteita. Nyt Maaliskuussa niistä on pahimmillaan kiinni kahdeksan yhtä aikaisesti. Sanoisin, että kohtuudella on silti vielä näkemistä ja kokemista.

Toki kannattaa miettiä ja harkita, milloin matkalle lähtee. Esimerkiksi jos Space Mountain on aivan pakko päästä kokemaan, kannattaa odottaa syksyyn.Mitäs pidit?  
Tunnisteet:

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!