keskiviikko 25. maaliskuuta 2015
Mikko Hiiren Kirjahylly osa 10
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
Tänään tutkaillaan kirjaa, jonka ostin vuonna 2005 Kalifornian Disneylandin reissua varten.


Disneyland Detective (Kendra Trahan) 2004

Tilasin kirjan netistä muistaakseni Amazonilta ja yllätyksekseni joku oli sotkenut ensimmäisen sivun.


Alkujärkytyksen jälkeen tajusin, että kirja tuli kirjoittajan nimikirjoituksella varustettuna ;-) .


Kirjan alkuosa on omistettu Disneylandin historialle. Tässä lyhyessä historiikissä käydään läpi aikaa suunnittelusta ja rakentamisesta avajaisiin.


Suurin osa kirjasta on jaoteltu Disneylandin teema-alueiden mukaan. Jokaisen alueen kohdalla käydään läpi suurinpiirtein jokainen ajelu, kauppa ja ravintola.

Nämä esittelyt sisältävät paljon tietoa kohteen taustoista ja historiasta.


Tämän tiedon lomaan on sijoiteltu lisätietopaketteja kolmella otsikolla: Aarteita & Triviaa (Treasures & Trivia), Piilomikkejä (Hidden Mickey) ja Oppitunti (Lesson to Learn)

Piilomikeissä paljastetaan kohteessa olevia piilomikkejä - kuten otsikosta varmasti arvaakin.

Aarteita & Triviaa otsikon alta löytyy erilaisia pikku trivian palasia. Esimerkiksi Indiana Jones -ajelun kohdalta löytyy seuraava teksti:

"Indiana Jones -ajelu rakennettiin paikalle, jossa aiemmin sijaitsi Ihaa-pysäköintialue. Joku kumminkin jätti pysäköintikyltin alueelle. Se on hyvin piilotettuna, mutta nähtävissä, diaprojektorin yläpuolella, jos käännyt ympäri poistuessasi filmihuoneesta." (vapaa suomennos)


Oppitunti on enemmän asiaa ja siinä kerrotaan esimerkiksi kohteeseen liittyvästä historiallisesta tapahtumasta tai henkilöstä.


Kirjassa esitellään myös koko joukko ihmisiä Disneylandin taustalta. Useimmissa tapauksissa henkilöesittelyitä  täydentää Brian McKimin lyijykynäpiirros kyseisestä henkilöstä.

Brian on Sam McKimin, joka työskenteli imagineerinä 32v, poika. Myös Brian työskenteli Disney Feature Animationissa 15 vuoden ajan.

Suosittelen tätä kirjaa kaikille Disneyn teemapuistoista kiinnostuneille. Pienehkön kokonsa (214*140*14mm) kirja on myös mukava ottaa mukaan Disneylandiin ja käyttää referenssinä.


Tunnisteet:

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!