tiistai 24. helmikuuta 2015
Disneylandin liput törkeän hintaisia!! 2015
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
Viime keväänä kirjoittelin raflaavan otsikon alla Pariisin Disneylandin lippujen hinnoista verrattuna kotimaisiin vaihtoehtoihin. Siitä on muodostunut kaikkien aikojen luetuin  juttuni. Siksi ajattelinkin päivittää tiedot ja kirjoittaa version 2015.

Edelleen pyytäisin kuitenkin lukaisemaan erosta teemapuiston (Disneyland) ja huvipuiston (kotimaiset vaihtoehdot). Juttu löytyy tästä.


Lähdin liikkeelle samoilla perusjutuilla kuin viime vuonnakin.
  • lipun hinnat on katsottu kunkin puiston omilta nettisivuilta. Ne ovat kirjoittamishetkellä netistä   ostettaessa voimassaolevat hinnat. Portilta ostettaessa liput maksavat joka paikkaan enemmän. Ainakin Pariisin Disneylandin lippuja saa lisäksi epävirallisilta sivuilta lippuja myös hiukan tätä halvemmalla.
  • aukioloajat, kohteiden määrät ja pituus- ym. rajoitukset ovat niin ikään kunkin puiston virallisilta sivuilta.
  • Oletuksena on, että jokainen perheestä käy kaikissa kohteissa, joihin pituus- ja ikärajoitusten puitteissa pääsee. Joitakin kohteita on rajattu esim. raskaana olevilta tai selkävaivoista yms. kärsiviltä. Näitä ei ole huomioitu.
  • Vierailuajankohdaksi määrittelin kesäkuun ensimmäisen viikon (koskien lähinnä aukioloaikoja).

Mitä lipuissa on muuttunut viime vuodesta?

Särkänniemessä on tullut käyttöön Laiteranneke perinteisin Elämysrannekkeen rinnalle. Se pitää sisällään sisäänpääsyn ja vapaan laitteiden käytön, mutta ei enää erilliskohteita (delfinaario, planetaario, Näsinneula, akvaario ja Koiramäki)

Pariisin Disneyland otti syksyllä käyttöön kalenteripäiviin perustuvan yhden päivän lippuhinnoittelun. Valitsemalla eri päiviä voi yhden päivän lipun saada jopa kolmanneksen halvemmalla. Tästä lippu-uudistuksesta löytyy tarkemmin tietoa tästä.

Pariisin Disneylandin kaikkia kohteita ei mitenkään pysty kiertämään yhdessä päivässä. Vertailussa on mukana myös useamman päivän liput.

Jotta viimevuotiset luvut olisivat vertailukelpoisia, käytin perheenä viimevuotiseen tapaan kahta aikuista ja 4v ja 2v lasta.


Kun vertaillaan koko perheen lippupaketin hintaa, Pariisin Disneyland on edelleen kärjessä. Kyseessä ovat tosin useamman päivän liput. Huomion arvoista on, että ne eivät kuitenkaan ole muuttuneet viime vuodesta lainkaan.

Disneylandin yhden päivän lipuissa Super Magic -lippua vaativia päiviä kesä- ja heinäkuussa ei ole lainkaan. Viimevuotiseen yhden päivän lippuun niissä on tullut 1€/lippu eli 1,56% aikuisten ja 2% lasten lipuissa. Magic- ja Mini-liput ovat sen sijaan pudonneet reilusti (Magic -14% aikuisten ja -15% lasten lipuissa ja Mini -29,7% aikuisten ja -32,8% lasten lipuissa). Näiden kolmen lipputyypin ero on siis VAIN minä päivinä ne puistoon kelpaavat.


Tästä kalenterista näet milloin vaaditaan mikäkin näistä kolmesta.

Särkänniemen Elämysavaimen hinta on noussut viime vuodesta 3€/lippu eli 8,6% aikuisten ja 10,7% lasten lipuissa. Tämän rinnalle on tosiaan tullut hiukan halvempi laiteranneke.

Viime vuoden vertailuissa halvimmat liput kotimaisissa oli Linnanmäellä. Sen rannekkeen hintaa on nyt korotettu aika reilusti eli 5€/lippu eli prosentteina 15,6%.


Jotta Disneylandin useamman päivän lippujen vertailu olisi mahdollista, jaoin tähän taulukkoon hinnat päivää kohden.

Kallein perhepaketti on Disneylandin 2 päivän lipuista tehty paketti 202€/perhe/päivä. Se on aina ollut kaikkein kallein ja huonoin vaihtoehto. Suositukseni edelleen - välttäkää sitä.

Halvin vaihtoehto on Särkänniemen laiteranneke, 93€/perhe/päivä.

Yllättävin muutos on miten perhe voi viettää päivän Pariisin Disneylandissa halvemmalla kuin Linnanmäellä - ero on 19€/perhe.

Mitä tällä rahalla sitten saa? Tätä voi miettiä kahdelta kantilta: paljonko tunti maksaa tai paljonko keskimäärin kohde maksaa.


Tällä mittarilla Pariisin Disneyland on sekä halvin että kallein. Halvimman tunnin perhe saa ostamalla Mini-lipun ja käyttämällä sen Disneyland Parcissa (9,92€/perhe/tunti)

Tässä mittarissa kotimaisten puistojen hinta on noussut. Linnanmäki rikkoo 15€ tuntihinnan. Muut kotimaiset ovat 10-15€ tuntihaarukassa, johon mahtuu myös viisi vaihtoehtoa Disneylandin lipuista.

Toinen tapa tutkia rahalla saatavaa tuotetta on erilaisten kohteiden määrä. Eri puistoissa näitä on tietenkin eri määrä, mutta sitäkin radikaalimmin saatuun hyötyyn vaikuttavat pituusrajoitteet eri kohteissa.

Olisi helppoa verrata puistoja vain laskemalla montako kohdetta löytyy ja jakaa hinta sillä. Jokainen vieraileva perhe on kuitenkin erilainen, joten se ei osuisi kohdalleen.


Tämä taulukko on laskettu siten, että on selvitetty kullekin perheen jäsenelle sallittujen kohteiden määrä (esimerkiksi Disneyland kokonaisuutena: Iskä 59kpl, äiskä 59kpl, Aino 56kpl ja Elias 50kpl = 224kpl)


Perheen lippujen kokonaishinta, kun jaetaan tällä saadaan keskimääräinen kohdehinta / henkilö. Toki tämän toteutuminen edellyttää, että jokainen käy kerran jokaisessa kohteessa, johon pääsee.

Yhden päivän lipuissa Disneyland on kirinyt viime vuodesta. Kohdehinnat ovat pudonneet selvästi. Tosin edelleen kohdehinta Walt Disney Studioilla on selkeästi kalliimpi johtuen pienemmästä määrästä ajeluita.

Viime vuodesta ei ole muuttunut se, että pituusrajoituksia on kotimaisissa puistoissa huomattavasti enemmän. Kohteita, joihin pieniä lapsia sisältävä perhe pääsee yhdessä, on kotimaisissa puistoissa huomattavasti Disneylandia vähemmän.

Viime vuoden loppulausumaa korjaisin hiukan:
Johtuen lippujen hintojen alennuksista Disneylandissa ja korotuksista kotimaisissa puistoissa valehtelee, jos väittää, että Disneylandin liput olisivat törkeän hintaisia verrattaessa kotimaisiin huvipuistoihin.


Haluatko vertailla puistoja teidän oman perheenne kohdalla?

Tästä linkistä saat auki tekemäni vertailutaulukon. Taulukkoon voi syöttää maksimissaan seitsemän hengen perheen tiedot.

Vasemmassa ylälaidassa on keltaisella pohjalla ruudukko. Jos ruudukossa on lukuja, tyhjennä se ja syötä sitten teidän perheestänne kaikkien ikä (äiskän iäksi voi laitta 17, jos ei kehtaa oikeaa ikää laittaa) ja pituus.

Sitten vain vertailemaan!


Mitäs pidit?  
Tunnisteet:

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!