tiistai 17. helmikuuta 2015
Pakkopullaa Laskiaistiistaina
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
Onpahan tällä viikolla pullaa.....


Aloita tekemällä pullataikina samalla kaavalla kuin Ystävänpäivän pullaan.

2½ dl     Maitoa (Laktoositon) tai vettä
11 g       Kuivahiivaa (1 pussi)
1 dl        Sokeria
1 tl         Suolaa
½ rkl      Kardemummaa
7 dl        Vehnäjauhoja
1 kpl      Kananmuna
75 g       Voita (Laktoositon)
             Voiteluun lisäksi munaa tai maitoa
              Hilloa (tai....) oman maun mukaan
1 prk      Vispikermaa
              Raesokeria


Sekoita kuivahiiva noin 4dl vehnäjauhoja. Lisää siihen kädenlämpöinen maito ja sekoita.

Lisää sokeri, suola, kardemumma ja muna. Sekoita.

Pehmennä voita ja sekoita taikinaan.

Lisää jauhoja koko ajan vaivaten kunnes taikina irtoaa kulhosta.

Peitä kulho liinalla ja anna nousta rauhassa 45 minuuttia.

Pyörittele taikina jauhotetulla alustalla pötköksi. Leikkaa sopiviksi palasiksi ja pyörittele pikkupulliksi. Omasta mielestäni laskiaispullat saavat olla aika isoja, jolloin ne on helpompi täyttää ja syödä ilman, että kaikki pursuaa heti välistä.

Asettele pullat leivinpaperille ja voitele ne huolella.

Leikkaa pullan laki halki ristikkäin ja paina halkioon nokare voita.

Ripottele päälle raesokeria.


Paista 200 asteessa 15-20minuuttia.


Anna pullien jäähtyä.

Vispaa kerma vaahdoksi. Halkaise jäähtyneet pullat.

Nosta reilu klöntti hilloa pullan alapuoliskolle ja pursota kermavaahtorinkula sen ympärille.


Laita pullien kannet paikoille ja keitä kahvit.


Liukasta laskiaista!


Tunnisteet:

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!