lauantai 29. marraskuuta 2014
Frozen-karkkeja
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
Joulu lähestyy uhkaavasti, joten on taas aika kaivaa karkkilämpömittari esiin ja alkaa sulatella sokeria.

Lasten laulellessa "letitkou, letitkou" teemaksi tänä vuonna valittiin kokolailla vuosi sitten ensi-iltaan tullut Frozen-elokuva.

Ensimmäisenä tehdään hiukan karkkeja, joita vielä jatkojalostetaan seuraavassa herkkupostauksessa.



Ainekset:

6dl   Sokeria
2dl   Glukoosisiirappia
0,5dl Vettä
1-3tl  Makua (käytin tähän erään sitruunaa)
1tl     Sinistä elintarvikeväriä

Karkkilämpömittari on avuksi!!!

1. Laita leivinpaperi kahdelle uunipellille



2. Laita uuni lämpenemään 80-90 asteeseen


3. Käytä tukevaa paksupohjaista 3-4 litran kattilaa. Kaada ainekset makua ja väriä luukunottamatta kattilaan



4. Ala keittämään keskilämmöllä (meillä on induktio 1-9 asteikolla ja olen käyttänyt 7). Liian kuuma levy polttaa sokerin helposti karvaaksi.

5. Sekoita kunnes sokerikiteet sulaneet ja massa alkaa kiehua.




6. Laita karkkimittarin anturi massaan ja älä sekoita.




7. Jos kattilan seinämiin muodostuu kiteitä, huuhtele ne lämpimään veteen kastetulla pullasutilla.


8. Kun lämpö on noussut 140 asteeseen, poista kattila levyltä välittömästi.

9. Lisää maku


10. Kaada noin puolet massasta toiselle pelleistä. Nosta se uuniin.


11. Lisää kattilassa olevaan massaan väriaine, sekoita ja kaada pellille.



12. Anna jäähtyä (käytä pakastimen "kylmäkalleja" pellin alla nopeuttamaan jäähtymistä.

13. Massan nahoittuessa taittele massaa paperin avulla kaksinkerroin, kunnes se on tarpeeksi jäähtynyttä käsiteltäväksi joko silikonihanskoilla tai käsin.



14. Tartu massaan kaksinkäsin ja venytä. Taita kasaan ja venytä uudestaan. Toista kunnes massa on mattapintaista, läpinäkymätöntä.


15. Tee massasta noin paksu pötkö ja laita se uuniin.

16. Ota väritön massa uunista ja toista sen kanssa jäähdytys ja venytys.


17. Tee siitä samanpaksuinen pötkö.

18. Leikkaa molemmista noin 6-7cm pätkät ja laita loput uuniin odottamaan.

19. Rulla molemmista palasista noin 1cm paksut makkarat.


20. Aseta makkarat vierekkäin ja painele ne yhteen. Kiertämällä saa aikaan kierrekuvion.


21. Rullaa kunnes raitapötkö on 5-7mm paksu (voit katkoa pötkö välillä, jos siitä tulee hankala käsitellä).

22. Pätki sopiviksi ja käännä koukku toiseen päähän. Aseta jäähtymään.

Osasta massaa voi (kannattaa) tehdä pienempiä "pastilleja", sillä ainakin useille aikuisille karkkikepissä on liikaa makeutta.

Pienemmät palat on sopivat myös helpommin seuraavan reseptin kaveriksi.



Ei muuta kuin imeskelemään Arendellen herkkuja.




Tunnisteet: ,

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!