sunnuntai 25. toukokuuta 2014
Prinsessojen tapaaminen Pariisin Disneylandissa
Kirjoittanut: Mikko Hiiri 2 Kommentteja
Sain muutama päivä sitten hyviä kysymyksiä hahmojen tapaamista koskevan juttuni kommenttikenttään. Ajattelin vastata niihin näin erillisen jutun kautta.

Mikähän on paras tapa tavata prinsessoja 3-vuotiaan (ja 9-kuisen) kanssa? Olemme Disneylandissa kesäkuussa arkipäivänä (ma ja ti). Kuinkahan pitkät jonot prinsessojen luokse on tuohon aikaan ja miten jonotus käytännössä hoidetaan?

Sen verran sain englanninkielisiltä sivuilta selville, että jos haluaa päästä prinsessapaviljonkiin, pitää ensin jonottaa liput jostakin Old Milliltä (missähän se sijaitsee ja kuinka pitkään jonotus kestää?) ja sitten jonottaa itse paviljonkiin. Jos on tapaaminen/liput tiettyyn kellonaikaan, pitääkö jonoon mennä kuinka paljon aiemmin? Voiko näitä paviljonkilippuja buukata jostain (netistä/hotellilta) etukäteen ja onko ne maksullisia?
Toinen vaihtoehto prinsessojen tapaamiselle on lounas tai päivällinen Auberge de cendrillonissa. Onko tuonne siis sama vai eri menu lounaalle ja päivälliselle ja onko niissä sama vai eri hinta? Onko menuita tarjolla vain yksi vai voiko ottaa jotain myös erilliseltä listalta tms? Onko lapselle pakko ottaa oma menu vai voiko se syödä aikuisten lautasilta (3-vuotias on tosi huono syömään)? Mitenhän allergiat huomioidaan ko. paikassa, itsellä on tosi paljon allergioita ja katsoin tuosta valmiista menusta, etten ainakaan mitään noista alkupaloista pysty edes syömään...
Voiko prinsessoja tavat jossain muuallakin kuin näissä kahdessa paikassa? Missä ja miten? Kiitos jo etukäteen!
Omasta mielestäni paras tapa tavata prinsessoja on ravintola Auberge de Cendrillon Fantasylandissa. Toinen vaihtoehto prinsessojen tapaamiselle on Prinsessa-paviljonki It´s a Small World -ajelun vieressä.
Näiden lisäksi Tähkäpäällä on vielä kesäkuun alkupuolella jatkuvan Swing into Spring -festivaalin ajan oma tapaamispaikka Main Streetillä (Liberty Arcaden ja Frontierlandin sisäänkäynnin välillä.Sattuman varaisesti prinsessoja voi tavata myös Walt Disney Studioilla. Prinsessoja ja muita hahmoja ilmestyy usein pari tuntia ennen tai jälkeen paraatin Cinemagiquen edustalle (tätä kohtaamisvaihtoehtoa ei usein mainita lainkaan ohjelmassa).

Näiden lisäksi prinsessat ovat mukana päivittäisessä paraatissa.

Koulut jatkuvat Ranskassa vielä kesäkuun ensimmäisen viikon, mutta sekin on silti melko vilkasta aikaa. Toisesta viikosta lähtien ruuhka vain pahenee. Eli yksiselitteisesti Prinsessa-paviljongissa prinsessan luo on PITKÄT jonot!

Prinsessa-paviljonki on itse asiassa It´s a Small World -ajelun entinen Post-Show. Ajelun sponsorina oli alunperin France Telecom. Veneilyn päätteeksi kuljettiin jalkaisin tämän rakennuksen läpi kulkevaa kiemurtelevaa reittiä ja kurkittiin eri maiden tyyleihin rakennettujen rakennuksien ikkunoista. Ikkunoiden takana animoidut lapset soittelivat toisilleen lankapuhelimilla. Niin maailma muuttuu...

Jokusia vuosia sitten rakennus muutettiin ulkoa ja sisältä kuninkaallisemmaksi ja prinsessat asettuivat taloksi. Nyt rakennuksessa jonotetaan ulkolaitaa pitkin kulkevalla käytävällä katsellen eri prinsessoille kuuluvia taikaesineitä ja lasimaalauksia prinsessalinnoista.Viimeisen kolmanneksen kohdalla Lumikki-elokuvasta tuttu taikapeili toivottaa vieraat tervetulleiksi ja jono kääntyy 180 astetta kohti rakennuksen keskustaa.
Jonottamisen jälkeen vieraat kohtaavat cast memberin, joka kysyy ehkä oudolta tuntuvan kysymyksen: Mitä prinsessoja olette jo tavanneet?

Tälle on ihan syynsä. Paviljongissa on kaksi tapaamispaikkaa, joissa on kummassakin yksi prinsessa. Jos siis paikalla ovat vaikka Tuhkimo ja Ruusunen ja olette jo tavanneet Tuhkimon teidät ohjataan Ruususen luo.

Tapaamispisteessä teitä odottaa siis YKSI prinsessa. Vieraat saavat lyhyen hetken tehdä tuttavuutta ja sen jälkeen Disneyn valokuvaaja alkaa ohjata teitä poseeraamaan. Jokainen saa toki myös valokuvata / videoida ihan itse.

Lyhyen tapaamisen jälkeen vieraat ohjataan eteenpäin ohi valokuvien myyntipisteen, jossa otetut kuvat voi nähdä ja halutessaan ostaa.

Prinsessojen suosio on aivan uskomaton ja vaikka ihmiset ovat valmiita jonottamaan parikin tuntia muutaman minuutin kohtaamiseen, valituksia alkoi tulla, joten Disneyland otti vilkkaampina aikoina käyttöön varauskäytännön.Käytännössä tämä tarkoittaa, että Prinsessa-paviljonkiin haluavan on mentävä Vanhalle Myllylle (Old Mill) tiettynä kellonaikana (ensimmäinen jako alkaa 10:30). Siellä jonottamalla saa ajan jolloin voi mennä jonottamaan Prinsessa-paviljonkiin. Tai pahimmassa tapauksessa jonotat paluuaikaa myllyllä ja vapaat ajat loppuvat, jolloin joudut palaamaan myöhemmin uudestaan.

Nämä varausliput eivät maksa mitään. Niitä ei myöskään voi ostaa tai varata mistään etukäteen.

Saatuna aikana sitten tosiaan liityt uuteen jonoon itse paviljongilla. Tämä voisi toimiakin, mutta monet tuntuvat ajattelevan, että koko perheen ei tarvitse jonottaa. Esimerkiksi isä liittyy jonoon. Äiti ja lapset menevät  jäätelölle. Kun isä alkaa olla lähellä prinsessaa, soitto äidille ja muu perhe alkaa tunkea jonon ohi.

Prinsessa-paviljongin hyviksi puoliksi sanoisin hienon kuninkaallisen teeman, erinomaisesti lapset huomioon ottavat prinsessat (niin kuin joka paikassa muuallakin) ja mahdollisuuden koko perheen ammattitaitoisesti otettuun valokuvaan.

Miinus-kategoriaan pistäisin jonottamisen, jonottamisen ja jonottamisen sekä mahdollisuuden tavata vain yksi prinsessa (tietämättä kuka se sattuu olemaan).

Tähkäpään tapaamista Main Streetillä ja sattumanvaraisia kohtaamisia Studioilla pitäisin paviljonkia parempina. Itse kohtaaminen on aivan yhtä mukava (lukuunottamatta ehkä ympäristön teemaa). 

Lisäksi näet etukäteen, miten pitkä jono on ja ketä olet menossa tapaamaan.
Jos prinsessojen tapaaminen on erittäin tärkeää, kannattaa ehdottomasti tehdä varaus Auberge de Cendrilloniin.

Tuhkimon majatalo ei ole mikään pikaruokapaikka, vaan ruokailuun uppoaa helposti kaksi tuntia ja ylikin. Myöskään hinta ei ole halpa. Tällä hetkellä aikuisen paketti on hinnaltaan 66 € ja lapsen 3-11v 36 €. Alle kolmivuotiaalle on mahdollista tilata pelkästään joku lastenmenun pääruuista.Jokainen prinsessoista vierailee kaikissa pöydissä aterioinnin aikana. Aika ajoin Tuhkimo tanssii prinssinsä kanssa salin keskellä. Säännöllisin välein prinsessat poistuvat takahuoneeseen tauolle, jolloin pienimmät malttavat keskittyä myös syömiseen.


Tapaamiset pöydissä ovat erittäin miellyttäviä. Prinsessoilla ei tunnu olevan kiire ja he todella ottavat lapset tosissaan. Prinsessat puhuvat englantia ja ranskaa (Pitäisiköhän vaatia pakko-suomea Ranskan kouluihin?), mutta tämä ei ainakaan meidän lapsia ole koskaan haitannut.

Auberge de Cendrillonin huono puoli on tietysti hinta. Erityisesti tämä korostuu 3-4 vuotiailla, jotka eivät varmasti jaksa syödä kokonaan lasten menua (paitsi tietysti jälkkärin). En usko, että on kumminkaan ongelma tilata esim. juuri 3 vuotta täyttäneelle vain pääruoka. Vaatiihan se tietysti pienen valkoisen valheen pöytää varatessa ;-).

Hinta sisältää alkoholittoman alkucocktailin alkupalan, alkuruuan, pääruuan ja jälkiruuan. Lisäksi voi ostaa erikseen alkoholillisia juomia tai esim. kahvia. Menun löydät täältä. Menu on sama sekä lounas että päivällisaikaan.

Olemme syöneet neljä kertaa Auberge de Cendrillonissa. Hinta on noussut joka välissä ja ruokalajit vaihtuneet, mutta joka kerta ruoka on ollut hyvää. Prinsessoja salissa kiertelee 4-5 kappaletta ja monesti prinssit kulkevat käsipuolessa. Näiden lisäksi pöydissä kiertelevät Suzy ja Perla -hiiret  (Tuhkimo-elokuvasta).

Täytyy kuitenkin muistaa, että maksat aterian lisäksi myös hyvästä tavasta kohdata prinsessoja.

Edut prinsessapaviljonkiin verrattuna ovat mielestäni murskaavat. Voit käyttää kaksi tuntia jonossa ja tavata yhden prinsessan pikaisesti tai istua kaksi tuntia hienossa (silti lapsiystävällisessä) ravintolassa, syödä hyvää ruokaa sekä tavata 4-5 prinsessaa prinsseineen (+ pari hiirtä) kaikessa rauhassa.

Hinnastaan huolimatta Auberge de Cendrillon on erittäin suosittu ravintola. Kesäaikaan voi olla mahdotonta saada pöytää enää samalle päivälle. Suosittelisin soittamaan Disneylandin ravintolavarausnumeroon +33 160 30 40 50 mahdollisimman aikaisessa vaiheessa (maks. 2kk ennen varauspäivää) ja varaamaan pöydän - näin erityisesti jos on tarvetta erityisruokavaliolle tai allergiavaihtoehdoille.

Varauskeskus toimii ranskassa, mutta palvelee myös englanniksi. Varusnumerosta ei peritä erillismaksua ainoastaan normaali ulkomaanpuheluveloitus.

Ravintolavaraukset paikan päällä voi tehdä Disney-hotellien Concierge-tiskeillä, Disneyland-puiston City Hallissa tai Studioilla Studio Services-pisteessä tai suoraan ravintolan ovelta.

Ruoka-aineallergiat hankaloittavat varmasti aina ravintoloissa ruokailua. Pariisin Disneylandissa allergiat pyritään huomioimaan mahdollisimman hyvin. Jos allergia koskee vain jotain yksittäistä ruoka-ainetta, voi asiasta pyytää merkinnän pöytävaraukseen ja sitten ravintolaan saavuttaessa erikseen vielä painottaa sitä päätarjoilijalle (tarvittaessa pyytää vaikka kokki paikalle). Todennäköisesti normaalilistalta löytyy joku vaihtoehtoinen ruoka tai sitten ehkä annosta valmistettaessa se voidaan tehdä hiukan erilailla.

Jos on allerginen monelle eri ainesosalle, on useista Disneylandin ravintoloista mahdollista tilata etukäteen valmistettu erikoisateria useista eri vaihtoehdoista. Periaatteessa tämän tilaaminen ei vaadi ennakkovarausta, mutta valikoima voi tällöin olla rajallinen. Tästä vaihtoehdosta ja muutenkin asiasta löytyy englanniksi tietoa tästä Pariisin Disneylandin allergiaoppaasta.

Ruoka-aineallergioista (tai muista mahdollisista vastaavista lääketieteellisistä asioista) voi olla hyvä pyytää lääkärinlausunto (ja kopioita siitä englanniksi) mukaan matkalle. Sen kanssa asioiden hoitaminen on helpompaa niin näissä ruoka-asioissa kuin mahdollisesti joutuessaan asioimaan paikallisen lääkärin kanssa.

Kiitos erinomaisista kysymyksistä. Toivottavasti näistä vastauksista on apua kysyjälle ja muillekin. Lisääkin saa kysyä - vastailen mielelläni. Utelias kun olen, kuulisin tältä kysyjältä esim. millaisilla lastenrattailla reissuun lähdette ja millaisia suunnitelmia teillä on puistojen kiertämiseen.

Kysymyksiä voi esittää kommentteihin tai laittaa sähköpostia (sähköpostikysymyksiä en julkaise ilman erillistä lupaa)
Mitäs pidit?  
Tunnisteet: , ,

2 kommenttia :

 1. Wau, kiitos paljon vastauksista! Arvostan todella vaivannäköäsi. :) ratasasia on vielä mietinnässä, olen yrittänyt bongailla hyviä tuplia reissua varten huuto.netistä tai tori.fistä. Ajatuksena olis ostaa jotkut (suht halvalla) ja myydä sitten reissun jälkeen, kun tarvetta ei enää ole. Toinen vaihtis olis vuokrata jostain, mutta hyviä vaihtoehtoja ei oikein ole tarjolla... Halutaan kuitenkin ehdottomasti rattaat (joissa säädettävä selkänoja) 3-vuotiaallekin mukaan, niin se voi ottaa siellä myös torkkuja.

  Ollaan 2 päivää Disneylandissa, ei mennä Studioiden puolelle ollenkaan, liput (2x yksittäisliput yhteen puistoon) hankittiin ranskankielisiltä sivuilta, niin saatiin edulliseen hintaan (39€/hlö päivältä). Yövytään 3 yötä huoneistohotellissa Hipark Serrisissä (hotels.comin kautta), sieltä on ilmanen shuttlebussi puistoon ja iso ostoskeskus vieressä. Tämmönen budjettireissu siis meillä, kokonaisbudjetti (+ ruuat ja Disneylandostokset) olis tarkotus olla alle 1500€! Kiitos muuten tuosta parisatshuttle-vinkistä, otetaan se eikä tgv-juna, vaikka juna oiskin vähän halvempi, niin toi kuljetuspalvelu on loistava!

  Ei olla itse Disneylandvierailua ihan tarkkaan vielä suunniteltu, paraatissa ja iltanäytöksessä käydään jompana kumpana päivänä. Fast pass ja baby swap -toimintoja aiotaan hyödyntää mahdollisimman paljon. Voikohan niitä käyttää muuten samaan aikaan? Siis, että toinen menee fast passilla ja toinen tulee peesissä baby swapilla? Oon tehnyt myös listan nähtävyyksistä/laitteista, jotka laitoin tärkeys/kiinnostavuusjärjestykseen, ja yritetään käydä kiinnostavimmissa ensisijasesti ja muissa, jos aikaa jää. Ruuhkasimpina aikoina mennään kävelykohteisiin, kuten Ruususen linnaan, Robinsonin saarelle, Aladdinin kujalle tms. Otetaan eväitä mukaan puistoon (mulla on niitä allergioita, joten ainakin turvallista), käydään ehkä Villagen mäkkärissä syömässä, ja varmaan tehdään nyt sitten pöytävaraus tuohon prinsessaravintolaan toiselle päivälle! Yritetään ottaa rennosti, hoidetaan shoppailut sitten vasta kotiinlähtöpäivänä Villagen isosta myymälästä (meillä lento vasta myöhään iltapäivällä), levätään vähän meno- ja tulopäivänä, ja ollaan kahtena kokonaisena päivänä koko päivän puistossa. Eiköhän siitä hyvä reissu tule!

  VastaaPoista
 2. Teidän yleissuunnitelmanne kuulostaa tosi hyvältä. Erityisesti pidän, että ette yritä ahtaa pakollista Pariisin vierailua samaan reissuun. Pariisin keskusta ei todella ole kovin helppo rattaissa kulkemisen kannalta.

  Rattaiden suhteen neuvoisin ostamaan mieluummin tuplat rinnakkain kuin peräkkäin. Kuljette kumminkin bussilla hotellilta Disneylandiin ja pitkien tuplien kanssa se voi olla todella hankalaa.

  Rinnakkainistuttavat ovat toki hiukan leveämmät, joka voi joissain kaupoissa olla hitusen hankalaa. Esimerkiksi paraatin seuraamiseen ne ovat paremmat, koska molemmat näkevät kunnolla.

  En usko, että olisi mahdottoman hankalaa vaikka ostaisitte kahden sattarit tai matkarattaat. Yksittäisrattaat ovat helpompia pakata mukaan ja näppärämpiä esimerkiksi juuri bussissa. Niiden hankaluus tule lähinnä, kun toinen menee johonkin ajeluun ja pitäisi siirtyä jonnekin.

  Lippuihin liittyen sen verran, että ilmeisesti olette saaneet sähköpostilla voucherin. Se pitää vaihtaa oikeaksi lipuksi Disneylandin porteilla. Automaatti siihen löytyy pääsisäänkäynnin vierestä (Mikki kukkaistutuksen takaa). Itse prosessi on nopea, mutta ennen aukeamista siihenkin saa jonottaa.

  Varsinkin ensimmäisenä aamuna suosittelisin, että lähdette hotellilta bussilla, joka lähtee viimeistään 8:45. Bussimatka kestää 15-20 minuuttia. Sen jälkeen kävelette bussiasemalta sisäänkäynnille siihen menee turvatarkastuksesta johtuen 20-25 minuuttia. Lippuautomaatilla ehkä 5-15 minuuttia. Vilkkaimpina aikoina ihmisiä päästetään Main Streetille noin 20-30 minuuttia ennen virallista aukeamista. Tällä aikataululla seisotte melko varmasti linnan edessä, kun puisto aukeaa yleisölle.

  Disney hotelleissa asuvat ovat siinä vaiheessa huvitelleet Discoverylandista ja Fantasylandissa jo kaksi tuntia eli puistossa on 3000-6000 ihmistä helposti ennen teitä.

  Ajelkaa heti ensimmäisenä Dumbo, karuselli, teekupit ja Peter Pan. Vaikka jono olisi 20-30 minuuttia, se on tunnin päästä vähintään tuplat. Tunti jonossa 90 sekunnin ajeluun on aika paljon.

  Fastpassia ja Baby Swappia ei voi mielestäni yhdistää eikä siitä edes olisi juuri hyötyä. Fastpass jono on yleensä niin lyhyt.

  Paraatia ja Dreamsia varten kannattaa varailla paikat viimeistään 45min ennen. Hakekaa vaikka jäätelöt ja syökää niitä odotellessa.

  Villagen mäkkäriin liittyen heitän muutaman ajatuksen.... Ensinnäkin Le BigMac voi olla sisällöltään hiukan eri kuin Suomen BikMäkki. Tarkista siis allergioiden suhteen...

  Toisekseen hinnastaan johtuen Villagen mäkkäri on älyttömän ruuhkainen ruoka-aikoina. Palvelu pelaa ripeästi ja hyvin ( ruuhka-aikoina myyjät ottavat tilaukset vastaan kulkemalla jonon vieressä tabletti käsissään jne.) Ongelma on kuitenkin istumapaikat. Vaikka paikkoja on kahdessa kerroksessa paljon, on erityisesti vaunujen kanssa vaikea selvitä ongelmitta.

  Kolmas asia on, että linnan edustalta Mäkkärille kulkemiseen kuluu helposti 20minuuttia aikaa rattaiden kanssa - siis yhteen suuntaan. Edestakaisin syömisineen siis helposti puolitoista - kaksi tuntia.

  Ehdotukseni olisikin, että halutessanne Mäkkipurilaisia menisitte porukkana ulos porteista ja toinen jäisi lasten kanssa pääportin edustalla olevaan Fantasia Gardens -puistoon. Siellä on muutamia kauniita huvimajoja, joihin voi istua odottelemaan, kun toinen hakisi purilaiset TakeOuttina. Kaunis ja rauhallinen ympäristö ruokailuun.

  Villagessa on World of Disneyn lisäksi muutamia muita pienempiä Disney-kauppoja, jotka kannattaa myös kierrellä. Osa tuotteista on samoja, mutta paljon on myös eri sorttimenttia. Lisäksi alennustuotteet ovat usein muissa kuin World of Disneyssä.

  Varmasti tulee hyvä reissu! Saa kysellä lisääkin...

  Muistattehan, että jos haluatte koko perheenä johonkin ajeluun, nuorimmaiseni on vuoden ikäinen (ei siis yhdeksän kuukautta)

  VastaaPoista