maanantai 31. maaliskuuta 2014
Tulevista Disney-elokuvista
Kirjoittanut: Mikko Hiiri 2 Kommentteja
Näin parin viikon viiveellä ei enää voi kertoa uutisena, mutta 18.3. Oregonin Portlandissa pidettiin Disney-yhtiön osakkeenomistajien vuosikokous.

Yhtenä aiheena yhtiön nykyinen pääjohtaja Robert Iger kertoi tulevista elokuvista.Muppets Most Wanted oli edellisellä viikolla saanut kutsuvieras ensi-iltansa ja oli juuri tulossa elokuvateattereihin USAssa.

Suomen osalta julkaisusta ei ole vieläkään tietoa - se saattaa mennä jopa suoraan DVD/BluRay levitykseen. Innokkaat Muppet-fanit voivat tietysti mennä Ruotsin puolelle, jossa ensi-ilta on perjantaina 4.4.26.3. Suomessa ensi-iltaa viettänyt Captain America - Winter Soldier oli toisena Igerin listalla. Tämä on tietysti Marvel-studioiden tuotantoa, mutta yritysostojen kautta kuuluu nykyisin Mikin gängiin.

Marvel-hahmot ovat myös pikku hiljaa löytämässä tiensä Disneyn-teemapuistoihin. Tässä vaiheessa lähinnä hahmotapaamisina. Seuraavana aukeaa Hämähäkkimiehen kohtaamispaikka Walt Disney Studios -puistossa Pariisin Disneylandissa. (Tosin edelliset ja uusinkin tuleva Hämis elokuva ovat Sony Picturesin tuotantoa, vaikka ovatkin Marvelia)

Ensimmäinen oikea Marvel-ajelu tulee olemaan Ironman Experience, joka aukeaa Hong Kongin Disneylandiin syksyllä 2016.
Toukokuun lopulla Suomeenkin rantautuu Angelina Jolien tähdittämän Maleficent - Pahatar.

Elokuva kertoo Pahattaren tarinan - miksi hänestä tuli paha  ;-) . Visuaalisesti elokuva näyttää upealta ja kieltämättä houkuttelee katsomaan

Sen sijaan kahdesta muusta toukokuun julkaisun ( Disney nature - Bears ja MillionDollar Arm) kohdalla ei ole tietoa Suomen ensi-illoista.

Kesällä Disneyltä tulee kaksi elokuvaa: Guardians of the Galaxy (Marvel) ja Lentsikat jatko-osa Planes - Fire & Rescue. Kummastakaan näistä ei ainakaan vielä ole julkaisuaikaa Suomessa.

Lentsikoiden ykkösosanhan piti Jenkeissäkin alunperin mennä vain DVD/BluRay -jakeluun, joten ehkä se on nyt kakkosen kohtalona Suomessa

Marraskuussa Yhdysvaltojen ensi-illan saa Walt Disney Klassikkoihin liittyvä Big Hero 6, joka perustuu Marvelin sarjakuvaan. Suomen ensi-illasta ei ole vielä päivämäärää, mutta vanhojen merkkien mukaisesti se on varmasti alkuvuonna 2015.

Joulupäivänä teatterit USAssa valtaa Into the Woods fantasiamusikaali, jota tähdittävät Meryll Streep ja Johnny Depp. Äkkiseltään tulee mieleen ABCn (=Disney) suosikkisarja Olipa kerran, koska tässäkin useita perinteisiä satuja ja satuhahmoja sekoittamalla kerrotaan uusia tarinoita.

2015 vuoden keväälle on luvassa ainakin näyteltyversio Tuhkimosta - Cinderella, Avengers - Age of Ultron ja Brad Birdin (Ihmeperhe) Tomorrowland.


Näistä erityisesti Tomorrowland kiinnostaa kovasti. Sen pääosissa nähdään George Clooney ja Hugh Laurie.


Kesällä 2015 nähdään Pixarin Inside Out. Elokuvan ohjaa Pete Docter.

Sen tapahtumat sijoittuvat pienen tytön päähän, jossa viisi tunnetta: ilo, viha, inho, pelko ja surullisuus yrittävät johdattaa tyttöä oikeaan suuntaan. Pixarin vakioääni John Ratzenberger ei ole yhdenkään tunteen ääninäyttelijä, joten katsotaan mikä rooli osuu kohdalle.

Marraskuussa 2015 ensi-illan saa toinen Pixar animaatio Good Dinosaur.

Lisäksi edelleen työn alla on Finding Dory, Nemoa Etsimässä -elokuvan jatko-osa.


Uutena virallisena tietona Bob Iger julkisti myös Autot 3 ja Ihmeperhe 2 -elokuvat.

Uudenkin Ihmeperheen ohjaa Brad Bird. Saa nähdä uusiiko myös ääniroolin Edna Moden äänenä ;-).


Myös uudesta Tähtien Sota -elokuvasta Iger kertoi vuosikokouksessa. Sen ensi-ilta tulee olemaan 18.12.2015.

(c) Stagebuddy.com

Elokuvan tapahtumat sijoittuvat 30v Jedin Paluu -elokuvan jälkeiseen aikaan. Tämä tieto on saanut aikaan villit spekulaatiot, siitä että alkuperäinen pääkolmikko: Luke Skywalker (Mark Hamill), Prinsessa Leia (Carrie Fisher) ja Han Solo (Harrison Ford) tekisivät paluun uuteen elokuvaan.

Ainoa virallisesti vahvistettu näyttelijä elokuvaan kuitenkin on R2D2.

Voisin melkein veikata, että alkuperäiset tekevät ainakin jonkinlaisen roolityön elokuvassa, sillä virallisesti on vahvistettu, että Mark Hamill esiintyy ensimmäistä kertaa Walt Disney Worldissa Disney´s Hollywood Studios -puistossa järjestettävillä Star Wars Weekendeillä tämä vuonna. Luulen, että tämä on jonkinlainen synergiakytkös Disneyn sisällä (tai ainakin suuren luokan hämäys...)Star Wars Weekendien ohjelmasta jää kuitenkin pois tämä suosikki Dance-Off with Star Wars Stars. Toivottavasti joku yhtä hulvaton korvaa sen.
Mitäs pidit?  
Tunnisteet: ,

2 kommenttia :

  1. Kävin tänään katsomassa elokuvan Maleficent-Pahatar ja oli kyllä katsomisen arvoinen :) Oli mielenkiintoista nähdä Pahattaren toinen puoli, koska Disneyn animaatiossa: Prinsessa Ruusunen, Pahatar oli vain pahis eikä syytä saatu koskaan tietää.

    VastaaPoista
  2. Itsekin olen miettinyt tuon Pahattaren katsomista. Aika paljon positiivista kommenttia siitä on kuulunut.

    Kommenttisi jälkeen taitaa olla pakko mennä... ;-)

    VastaaPoista