keskiviikko 19. maaliskuuta 2014
Mikko Hiiren Kirjahylly osa 4
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
Tämän viikon opus on The Vault of Walt, Jim Korkis 2010.

Joku saattaa tuntea kirjailija Jim Korkisin taitelijanimella Wade Sampson. Hän kirjoitti Mouseplanet nettisivuille usean vuoden ajan viikottain tuolla aliaksella.

Wade Sampson on itse asiassa tietynlainen viittaus Walt Disneyhin. Vuonna 1971 julkaistiin J.M.Ryanin kirjoittama kirja Rat Factory.

Se kertoo Ambrose nimisestä nuoresta taiteilijasta, joka työskentelee 1930-luvulla Sampson Studios -yhtiössä animaattorina. Tuon studion hahmoja ovat Ricky Rat, Dizzy Duck ja Halfwit Hog. Näiden hahmojen keksijä on Wade Sampson.

Wade Sampson on tietysti selkeä eikä aina kovin suotuisa viittaus Walt Disneyhin.

Kirjan kirjoittaja J.M.Ryan on myös alias. Hänen oikea nimensä on John Richard McDermott - 1930-luvulla Disneyllä työskennellyt taiteilija. ;-)Kirja koostuu monista erillisistä ja teemojen mukaan ryhmitellyistä tarinoista. Teemat ovat: Tarinoita Waltista, Tarinoita Disney Elokuvista, Tarinoita Disney Puistoista ja Tarinoita Muusta Disney Maailmasta.

Kuvia kirjassa ei ole (siksi tässä blogipostauksessakaan ei niitä ole)

Kirjaa on mukava lukea. Vaikka asiaa on paljon, yksittäiset tarinat eivät ole liian raskaita. Jutut ovat suurelta osalta äärettömän mielenkiintoisia.

Tiesitkö esimerkiksi, että Waltilla oli tietynlainen virka FBI:ssä?

Los Angelesilaisen agentin John Malonen ehdotuksesta Walt Disney nimitettiin 12. tammikuuta 1955 SAC (Special Agent in Charge) kontaktiksi.

Tässä roolissa Walt jatkoi kuolemaansa asti.


Kirjasta on ilmestynyt myös jatko-osa. Sitä hyllystäni ei vielä löydy, mutta pakko se on hankkia.
Tunnisteet:

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!