keskiviikko 12. maaliskuuta 2014
Mikko Hiiren Kirjahylly osa 3
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!

Tällä kertaa hyllystä tarttui käteen Jeff Kurttin kirjoittama kirja: Walt Disney´s Imagineering Legends, 2008 Disney Editions.Kirja alkaa kertomalla mikä on Walt Disney Imagineering ja mitä ylipäätään tarkoittaa sana Imagineering.

Imagineering tulee yhdistämällä Imagination (mielikuvitus) ja Engineering (insinöörityö). Tämä kuvaakin hyvin Imagineerin (henkilö) työtä - saada mielikuvituksen tuotteen toimimaan todellisuudessa.


Kirjan reilut 150 sivua ovat täynnä mielenkiintoisia Imagineerien esittelyjä keskittyen Imagineeringin alkutaipaleeseen.

Esimerkkinä tässä on aukeama, jossa kerrotaan Marvin Davisista. Hänen haastavin tehtävänsä Disneylandia suunniteltaessa oli muuttaa Waltin ajatukset ja ideat Disneylandin layoutista toteuttamiskelpoisiksi suunnitelmiksi.

129 eri suunnitelman kautta päädyttiin viimein toteutettavaan versioon.


Kirjassa on paljon kuvia sekä Imagineereistä työssään että luonnoksista ja suunnitelmista. Tässä muutamia legendaarisen Marc Davisin tuotoksia ja kuvia.


Imagineering eri osastot esitellään peilaamalla niitä Imagineerien kauttaa. Tässä kuvassa Walt vierailulla pienoismalliverstaalla.Kirjan viimeisellä sivulla on kuva Imagineerien kokoontumisesta vuodelta 1990, Disneylandin 35v juhlien aikaan.

Paidoissa lukee Old Kids On The Block - siihen aikaan New Kids On The Block oli suosionsa huipulla.

Imagineerit ovat aina suosiossa - ainakin meillä.Tunnisteet: ,

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!