tiistai 4. maaliskuuta 2014
Main Streetin Ikkunoita osa 2
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
Viikko sitten aloitin sarjan "lopputeksteistä" Pariisin Disneylandissä. Jatketaanpa sitä ja pysytään samoilla kulmilla.Town Squarelle Bixby Brother´s kaupan vieressä sijaitsee Ribbons & Bows Hat Shop.


Sen yläpuolella talon kulmassa on jykevä pyöreä torni.


Ensimmäisen ikkunan ylemmässä ruudussa on kuva purjelaivasta ja tekstinä lukee Pyewacket Cruise Lines.

Alemmassa ruudussa teksti jatkuu: " For a day you will treasure, book a cruise that´s a "pleasure". Capt. Roy E. Disney"

Nimen Disney kaikki varmasti tunnistavat, mutta kuka on Roy E. Disney. Roy Edward Disney (1930-2009) oli Walt Disneyn veljen Roy O. Disneyn poika. Disney-yhtiön historiaa tuntevat tietävät, että hän itse asiassa pelasti sen tuholta tai ainakin hajoamiselta - ei kerran - vaan kahdesti.

Ensimmäisellä kerralla hän järjesti Michael Eisnerin yhtiön pääjohtajaksi (->Pieni Merenneito, Leijonakuningas, puistojen laajentuminen jne). Toisella kerralla hän järjesti Michael Eisnerin pois Disney-yhtiöstä (Hänestä oli tullut liian varovainen ja toisaalta liian omahyväinen)

Nimi Pyewacket Cruise lines on poimittu Roy E. Disneyn kilpapurjehdusjahdin nimestä. Itse asiassa hän nimesi kaikkineen kolme perättäistä venettään Pyewacketiksi. Pyewacket-nimen hän poimi vuonna 1958 julkaistusta elokuvasta Hurmaava Noita (Bell, Book and Candle), jossa Pyewacket oli noidan kissan nimi. Tämä ei muuten ollut Disney-elokuva.

Roy E. Disney harrasti kilpapurjehdusta aktiivisesti ja menestyksekkäästi kaikkineen 30-vuotta. Hän lopetti sen vasta täyttäessään 75 vuotta. Kilpapurjehdukseen ilmeisesti viitataan mainostekstissä, jossa sana Pleasure on laitettu lainausmerkkeihin.


Viimeisessä ikkunassa on tekstinä "Degelmann, Janier and Kanally, Effiency Experts" "Thor Degelmann, Pierre Janier, David Kanally, Are you reading this fast enough?"

Keitä nämä herrat sitten olivat? Thor Degelmann oli mukana koko Pariisin Disneylandin suunnittelun ajan. Hän vastasi puiston johtamis- ja seurantamenetelmien kehittämisestä sekä rekrytointi- ja koulutusprosesseista johtamalla HR-osastoa.

Pierre Janier oli hänen kakkosmiehensä, jonka tärkein tehtävä oli tuoda yhteneväisyys muista Disney-puistoista Pariisin Cast Membereiden toimintaan.

David Kanally vastasi erityisesti koulutuksesta Disney University toiminnassa Pariisin Disneylandin avautumisen aikoihin.

Varsinaisia kellokalleja siis koko porukka ;-)
Mitäs pidit?  
Tunnisteet: , , ,

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!