torstai 13. maaliskuuta 2014
Hotel Sequoia Lodge osa 2
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!

Tänään ajattelin käydä läpi lisää Pariisin Disneylandin Hotelli Sequoia Lodgea keskittyen hotellin palvelutarjontaan. Ensimmäisen osan tästä jutusta löydät tästä.


Saavuit hotelliin sitten lentokenttäbussilla, omalla autolla tai pikkubussikyydillä löydät itsesi tuosta kartan alareunan bussimerkin tienoilta.

Ihan ensimmäisenä "palveluna" matkatavarasi läpivalaistaan hotellin edustan katoksessa. Tämä on ollut käytäntönä Pariisin Disneylandissa jo pitkään. Omaa turvallisuuttahan tämä kumminkin on.


Ulkokautta kuljetaan myös matkalaukkusäilytykseen. Sen ovi sijaitsee pääovista vasemmalle. Laukkusäilytyksestä löydät lisätietoa tästä.


Pääovet näkyvät tässä kuvassa perällä. Sisääntultaessa vasemmalla puolellasi (eli kuvassa oikealla) on Golden Forest Clubin sisäänkirjautuminen, tallelokerot, normaali sisäänkirjautuminen ja uloskirjautuminen.

Niitä vastapäätä on muutamia pöytäryhmiä, joissa muu seurue voi odotella yhden hoitaessa sisäänkirjautumista.

Sisäänkirjautumisessa on toisinaan ruuhkaa, mutta prosessi on hyvin tehokas. Jonotusalueella kiertää yleensä yksi Cast Member, joka antaa jo tietyt paperit kirjoitusalustalla täytettäväksi ennen tiskille saapumista. Näin tiskillä kuluvaa aikaa saadaan lyhennettyä.


Varauskohtaisesti on yleensä myös odottamassa kirjekuori, josta löytyy ainakin Disney Hotel easy-pass, puistoliput sekä mahdolliset ruokavoucherit.

Easy-pass on "avain" hotellin palveluihin. Sillä saat noudettua huoneen avaimet, jos huone ei saapuessasi ole vielä valmis. Aulan tallelokeron ja uima-allastilojen käyttö on myöskin sen takana.


Tiskiltä saat myös hotellin kartan ja selvityksen eri palveluista ja niiden aukioloajoista.

Lisäksi sisäänkirjautuessa tehdään varaukset aamupala-ajoista. Monet eivät ymmärrä tämän merkitystä ja rynnivät aamupalalla miten sattuu aiheuttaen turhaa ruuhkaa.

Ajatus tietyn ajan varaamisesta perustuu yksinkertaisesti hotellin valtavaan kokoon. Sequoia Lodgessa on noin 1000 huonetta. Tästä johtuen vilkkaimpina aamuina aamupalalle rynnii siis 2000-3000 ihmistä.

Varaamalla aikoja ruuhkan pitäisi helpottaa, jos vain ihmiset noudattaisivat niitä ;-) .

Vinkki! Jos aamupalalle saapuu heti kello seitsemän saa aamupalansa nauttia aika rauhassa. Jos aikaiset ajat ovat jo menneet saapuessasi hotellille, mene tasan seitsemältä - pääset syömään ihan varmasti.


Aulan toisessa päässä on vielä Concierge-tiski. Siinä voit hoitaa ravintolavaraukset, ostaa liput Buffalo Billin Lännen showhun jne.

Sequoia Lodgea verrataan usein Walt Disney Worldin Wilderness Lodgeen, koska molemmissa on sama teema: Yhdysvaltain isot Kansallispuistot.

Wilderness Lodgen aulatila on valtava, monta kerrosta korkea. Sequoiaa arvostellaan usein siitä, että se on vain huono kopio Wilderness Lodgesta. No, ensinnäkin Sequoia aukesi kaksi vuotta aikaisemmin ja toiseksi sen tyyli on huomattavasti autenttisempi ja lähempänä todellisia esikuviaan. Minusta se on myös paljon kotoisampi.


Toistaiseksi Sequoia Lodgen aulassa voi lisäksi tavata tuttujakin, mikä ei onnistu Wilderness Lodgessa.Aulan perältä vasemmalle käännyttäessä pääsee Eteläsiivessä sijaitseviin huoneisiin.


Tarvittaessa mennään hissillä ylöspäin.


Oikealle käännyttäessä tullaan pitkälle poikittaiselle käytävälle.


Siitä vasemmalle näkymä aukeaa korkeampaan tilaan alakerran ravintola-aulan kohdalla.

Oikealla puolella käytävää on hotellin baari Redwood Bar & Lounge


Toisesta päästä kuljetaan tietenkin sitten Pohjoissiipeen.


 Aivan aulan perällä on lasten leikkipaikka - Little Prairie.


Kovin paljon viihdettä se ei tarjoa. Yleensä siellä pyörii telkkarissa piirrettyjä, pienellä pöydällä saattaa olla väritystehtäviä ja kyniä ja lattialla pari tyynyä jne.


Aina siinä kumminkin pienet leikit saa aikaan. Ja joka aamu aamupalalle mentäessä piti käydä katsomassa Pörriä.


 Redwood Bar & Loungen keskipiste on Euroopan suurin toimiva takka.
Talvi-iltoina siellä palaa tuli iloisesti lämmittäen.


Puistopäivän jälkeen on mukava istahtaa pehmeille sohville takan viereen nautiskelemaan Sihi-juomaa.

Tunnelma on mukavan kodikas ja rauhallinen, vaikka baari usein täyttyykin viimeistä penkkiä myöten (kannattaa olla ajoissa liikkeellä).
Baari on sisustettu teemaan sopien. Erityisesti pidän tästä valaistusta baaritiskistä.


Sequoia Lodgen kauppa on nimeltään Northwest Passage. Valikoima kaupassa on melko hyvä vaikka kauppa ei ole valtava. Pääasiassa tarjolla on samoja Disney-tuotteita kuin puistoissa ja Disney Villagessa.

Tuotevalikoima on mielestäni räätälöity hyvin ja sieltä voisi löytää valtaosan tuliaisostoksistakin.

Myynnissä on myös  limppareita, pikku naposteltavaa, viiniä, lasten ruokia ja tarvikkeita.


Näyteikkunasomistukset vaihtuvat sesongin mukaan ja jaksavat aina kiinnostaa ainakin pienempää väkeä.


Kaupan vierestä alkaa Golden Forest Lounge, johon palaan myöhemmässä jutussa Golden Forest Clubista.Hotellin ravintolat sijaitsevat aulan tasolta yksi kerros alaspäin. Pääasiallisesti kulku sinne on suunniteltu portaita pitkin. Varsinaisilla kerroshisseillä ei pääse tähän tilaan, mutta pyörätuolin tai lastenrattaiden kanssa liikkuville on oma hissinsä.

Tuo kyseinen hissi on oikeastaan ainoa pullonkaula, mihin tässä hotellissa olen törmännyt. Ilmeisesti sen on ajateltu palvelevan vain pyörätuoleja. Arkkitehdillä ei varmaan ole ollut ratasikäisiä lapsia ;-).

Tuo hissi voi olla hankala löytää. Aulatasolla se sijaitsee poikittaiskäytävän puolella kulmassa, mistä käännytään kaupalle (kartassa merkitty pyörätuolin kuvalla). Alakerrassa se on aulan perällä vasemmanpuoleisista rapuista hieman eteenpäin.

Kooltaan hissi on todella pieni (meidän Doombuggyt ja yksi aikuinen mahtuu juuri ja juuri). Lisäksi se on hidas, joten jonoa voi syntyä.


Hotellissa on kaksi ravintola Hunter´s Grill ja Beaver Creek Tavern (lisäksi baarista myydään pikkusuolaista).

Aamiaista tarjoillaan hotellin asukkaille jommasta kummasta näistä tai vilkkaina aikoina molemmista.

Aamiaisajat tosiaan varataan sisäänkirjautumisen yhteydessä. Ravintola-aulassa on jonotuspiste, jossa tarjoilijat tarkastavat Easy-passin sekä aikavarauksen ja sitten ohjaavat pöytään.Normaali aamiainen on ns. kylmä aamiainen. Tarjolla on muutamaa lajia leikkelettä ja juustoa, jogurtteja ja rahkoja, muutamaa lajia muroja, croissantteja, paahtoleipää, sämpylöitä, suklaacroissantteja sekä juotavaksi kahvia, teetä, kaakaota ja paria lajia mehua. Lisäksi löytyy normaalit voit, margariinit, Nutellat, marmeladit jne.

Mielestäni perussetti on ollut aivan riittävä ja mahan on hyvinkin saanut täyteen. Lisähinnasta on tosin mahdollista tilata lämmin aamiainen (pekonia, munia, papuja jne.)


Pienille ruokailijoille on tarjolla syöttötuoleja, jotka pyydetään ovella ilmoittautuessa.

Iltaisin Hunter´s Grill on buffetti-ravintola. Tarjolla on paljon vaihtoehtoja ja jokaiselle varmasti löytyy jotakin.

Erityisesti lihatarjonta on tämän buffetin erikoisuus, mutta aina pitää jättää tilaa jälkkärille.Beaver Creek Tavernissä tarjolla on alkupala- ja jälkiruokabuffetit, joiden väliin tilataan listalta joku pääruoka.


Sisustukseltaan molemmat ovat hyvin samankaltaisia. Kannattaa tarkasti silmäillä ympärilleen, sillä niistä molemmista löytyy paljon erilaisia yksityiskohtia.


Sitten vielä käynti uima-altaalla. Sinne mennään ulkokautta katettua polkua pitkin, sillä se sijaitsee yhdessä hotellin lisärakennuksista.


Kesäisin sama allas jatkuu pihalle asti, mutta talvella pulikoidaan vain sisätiloissa.
Itse allasosasto on hieno. Uima-allas on melko hyvän kokoinen, mutta koko matkalta noin 130-140cm syvä. 


Altaaseen laskee vesiliukumäki, mikä tuo oman lisänsä altaassa viihtymiseen.

Lisäksi allastilassa on lasten kahluuallas ja poreallas.

Pesuhuonetiloissa on tavallinen sauna ja höyrysauna. Tällä kertaa tavallisessa saunassa oli suomalaisellekin riittävän lämmintä.

Pukuhuonetilat muuten ovat surkeat - ainakin suomalaisiin uimahalleihin ja kylpylöihin tottuneelle.

Lokerot ovat pieniä. Kyllä niihin juuri yhden aikuisen ja yhden lapsen vaatteet mahtuvat, mutta kun niitä on neljä päällekkäin ja seinä täynnä tunkua riittää.

Pukuhuone on pieni kooltaan ja ainoastaan sen keskellä on yksi pieni penkki istumista varten. Häveliäimmille on kyllä erillinen pukukoppi, mutta siellä on vain yksi naula vaatteille eikä penkkiä.

Allas on avoinna vain hotellin asukkaille eikä sen käytöstä peritä erillistä maksua. Jos et asu Golden Forest Club -huoneessa, tuo pyyhe huoneestasi. Pyyhevuokrana peritään muuten pari euroa / pyyhe.
Myös seurueen ne henkilöt, jotka eivät ui, voivat tulla mukaan. Heitä varten altaan vieressä on reilun kokoinen terassi, jossa on tuoleja istuskelua varten. Tiskillä on myös pieni valikoima virvokkeita myynnissä.
Mitäs pidit?  
Tunnisteet: , ,

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!