keskiviikko 26. helmikuuta 2014
Mikko Hiiren kirjahylly
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
Ajattelin omaan rauhalliseen tahtiin käydä läpi kirjahyllyäni ja kertoa kirjoistani.


Disneyland Paris - from sketch to reality. Kirjoittajat Alain Littaye ja Didier Chez.


Muistan selailleeni tätä kirjaa jo 2002 käydessämme Pariisin Disneylandissa. Se houkutteli kovasti, mutta oliko sitten hinta vai paino ja koko, että se jäi silloin hyllyyn. Jälkeenpäin kylläkin harmittelin asiaa.

Netissäkin katselin tätä kirjaa muutamaan kertaan ja mietin ostamista. Turha jahkailu kostautui - kirjasta loppui painos.

Disneylandin 20-vuotisjuhlan lähestyessä sai kuulla, että että kirjasta olisi mahdollisesti tulossa lisäpainos, jos ennakkotilaajamäärä täyttyisi. Pistin heti tilauksen sisään.

Oma kappaleeni on nro 563 englanninkielisen keräilijäversion lisäpainoksesta, jota painettiin kaikkineen 2000 kappaletta.


Kirja on täynnä upeita kuvia - luonnoksia, valokuvia puiston tekemisestä ja valmiista puistosta. Kirjassa on 320 sivua ja yli 750 kuvaa.

Sisältö ei ole kuitenkaan pelkkiä kuvia, vaan niitä siivittää erittäin mielenkiintoinen teksti puiston suunnittelusta ja rakentamisesta. Erityisesti pidän siitä, miten ajeluiden ja alueiden taustoja avataan lukijalle.


Kirjassa on myös paljon kuvia ja tekstiä toteutumatta jääneistä kohteista ja muuttuneista suunnitelmista, kuten ylläoleva version Space Mountainista.


Kirja on kirjoitettu juuri sopivasti kieli poskella (kuten kuvassa), mutta silti hyvin asiapitoisesti.


Tässä videossa Alain Littaye - toinen kirjan tekijöistä - käy läpi kirjan sisältöä.

Hän myös kirjoittaa Disney and More -blogia, joka on myös ehdottomasti seuraamisen arvoinen.

Tästä linkistä löydät ohjeet kirjan tilaamiseksi. Ei kannata jäädä ilman!!Tunnisteet: ,

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!