tiistai 25. helmikuuta 2014
Main Streetin Ikkunoita osa 1
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
Kaikki ovat tottuneet, että elokuvan alussa ja lopussa on alku-/lopputekstit. Niissä kerrotaan elokuvan tekoon osallistuneiden nimet myös vaikka ko. ihminen ei ole ruudulla näkynytkään, vaan osallistui tekemiseen kulisseissa.

Kun Disney 1950-luvun alussa suunnitteli ja toteutti Kalifornian Disneylandia, monessa asiassa hyödynnettiin elokuvaosaamista. Oli siis täysin luonnollista, että Disneylandissa piti olla lopputekstit.

Ainakaan sen ajan teknologialla ei ollut mahdollista saada rullaavia tekstejä ihmisten silmiin puistosta pois lähtiessä, joten turvauduttiin toiseen tapaan.

Kuten elokuvissa myös Disneyn teemapuistoissa rakennus ei ole vain rakennus. Siitä on tullut juuri tuo kyseinen rakennus historiansa, rakentajiensa ja asukkaidensa toimesta. Jokaisella rakennuksella on siis oma taustatarinansa.

Mistäpä muusta asukkaat saisivat nimensä kuin niitä suunnittelevilta ihmisiltä - niin syntyivät Disneypuistoihin lopputekstit.

Tämä perinne on jatkunut myös myöhemmin avatuissa Disney-puistoissa.Pariisin Disneylandissa Main Streetin Townsquaren itälaidalla on Bixby Brothers niminen kauppa. Sen edustalta nousevat rappuset yläkertaan.


Rappusten yläpäässä sijaitsee Tohtori Bitzin hammaslääkärikoulu ja vastaanotto.


Vastaanoton kolmesta ikkunasta ensimmäinen mainostaa: E. S. Bitz D.D.S School of Dentistry. Ettei vain olisi hiukan sanaleikkiä E.S. Bitz kuulostaa hyvinkin samalta kuin Easy Bites eli helpot haukut. Mikäs muukaan hammaskirurgian lääkärille (D.D.S) olisikaan parempaa?

Alaosassa mainos jatkuu: 9 out of 10 Patients go to Bitz eli Yhdeksän kymmenestä potilaasta menee palasiksi.


Keskimmäisen ikkunan mainos takaa kivuttoman hoidon tai saat hampaasi takaisin ;-)


Kolmannessa ikkunassa päästään viiimein niihin lopputeksteihin. Ikkunassa kerrotaan, että tällä hetkellä hammaslääkäreiksi ovat opiskelemassa  J. Burke, T. Delaney, T. Morris, E. Sotto ja C. Tietz. "Lupa käyttää ilokaasua". "Meidän työmme on saada sinut nauramaan".

Keitä näiden nimien taakse sitten kätkeytyy?

Kullakin Disneyland puiston maalla oli oma pääsuunnittelija (Show Producer). 

Jeff Burke, Frontierland

Tim Delaney, Discoveryland

Tom Morris, Fantasyland

Eddie Sotto, Main Street

Chris Tietz, Adventureland

Näiden herrojen työ tosiaan on saada kaikki Pariisin Disneylandin vierailijat nauramaan!


Näiden ikkunoiden alla kannattaa olla myös hetki hiljaa ja kuunnella. Kuulet ehkä, mitä vastaanotolla tapahtuu.
Mitäs pidit?  
Tunnisteet: , , ,

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!