torstai 2. tammikuuta 2014
Mitä? Ei kuulu!
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
Viimeistään kun lapsi huutaa punaisena kauhusta, sitä miettii, mikä sen nyt säikäytti. Kaikkien ja varsinkin herkkäkorvaisten kanssamatkustajien takia olisi joskus hyvä miettiä vähän etukäteenkin.

Disney puistojen elämykset ovat yleensä moniaistikokemuksia. Näkö, kuulo, tunto/liike joskus jopa haju - tässä sopassa voi pienemmille olla yksi tai kaksi aistia liikaa. Kaiken lisäksi äänet ovat usein aika lujalla.

Meidän ratkaisu on ollut aika simppeli ja toiminut hyvin.Meillä on nimittäin molemmilla lapsilla kuppikuulosuojaimet.

Äänillä luodaan jännitystä ja yllätyksiä (katso vaikka elokuvaa ilman ääntä). Pelkkä näköaistimus ei riitä välttämättä laukaisemaan kauhupelkoparkua. Phantom Manorin luurangot eivät pelota yhtään ilman ääniä (tai siis vaimennettuna).

Aino varsinkaan ei suostu katsomaan uuden vuoden ilotulitustakaan ilman kuulosuojaimia. Vielä nytkin 3,5v pauke pelästyttää, mutta kuulosuojaimet korvilla naureskellaan menemään.

Lasten kuulosuojaimia on markkinoilla monenlaisia(esim. Clas Ohlsonilta löytyy: http://www.clasohlson.com/fi/Kuulosuojain/34-7454 ja http://www.clasohlson.com/fi/Kuulosuojain-Peltor-KID/Pr408032000).

Meille ostettiin Peltor KID merkkiset. Niiden vaimennusarvo oli hiukan perusmallia parempi ja erityisesti kun se painottui mataliin ääniin, jotka usein aiheuttavat yllättävinä säikähdyksen, pidin tätä tärkeänä.

Huomioithan vertailtaessa, että 3dB nousu tarkoittaa äänenpaineen kaksinkertaistumista eli 1dB = 33% lisää äänenpainetta.

Tärkeänä pitäisin myös istuvuutta lapsen päähän. Vaimennustehohan perustuu, että kuulosuojaimet puristuvat tiiviisti lapsen päähän liikaa puristamatta. Tästä syystä aikuisen kuulosuojaimet eivät käy lapsille.

Peltor KID:in sangan perustana on teräslanka. Sanka ei siis laitu kasaan ja on siten hiukan isompi kuljettaa. Toisaalta vähemmän liikkuvia osia = vähemmän mahdollisia särkymiskohtia.

Valintaan vaikutti lisäksi se, että niitä sai kahtena värinä (vihreänä ja pinkkinä). Minkähän väriset lapsi nro 3 saa, jos joskus tänne putkahtaa?

Ostimme kuulosuojaimiin myös Avainnauhat. Sillä ne saa pysymään lapsen välittömässä läheisyydessä tai ainakin hidastamaan niiden lentämistä kauas, mikäli jostain syystä kuulosuojaimien pitäminen ei innostakkaan.

Ei ole huono ajatus varata korvatulppia myöskään aikuisille, varsinkin jos on taipumusta tinnitykseen tai muihin kuulovaivoihin.


Tunnisteet: , ,

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!