keskiviikko 15. tammikuuta 2014
Milloin on hyvä aika vierailla Pariisin Disneylandissa?
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
Jos minulta kysytään, niin koska vaan!Loma-ajat ja juhlapäivät

Monien lomamatkojen ajankohtaa rajoittavat koulujen / työpaikan loma-ajat. Moni muukin on juuri samoihin aikoihin lähdössä, joten lentojen ja hotellien hinnat ovat kovempia ja joka paikassa on paljon ihmisiä.

Jos mahdollista kannattaa matkustaa muulloin kuin tyypilliseen loma-aikaan. Ranskassa vietetään lomia hiukan eri aikaan kuin Suomessa ja lisäksi muutamat kansalliset vapaat kannattaa huomioida.

Tästä linkistä löytyvät koulujen loma-ajat ja tästä juhlapäivät.

Vinkki! Ranskassa koulujen kesäloma alkaa noin viikkoa myöhemmin kuin Suomessa. Kesäkuun ensimmäinen viikko on Pariisin Disneylandissa vielä hiukan rauhallisempaa ja keli usein hyvä.

Sää

Pariisin Disneyland on auki joka päivä ympäri vuoden, vaikka keli ei talviaikaan aina suosi. Talvi ei kuitenkaan ole huono aika matkustaa sinne. Keli ei ole ollenkaan mahdoton, kunhan siihen varautuu.

Olen käyttänyt tätä 30 päivän ennustetta pohjana vaatevalintojen suunnittelussa matkan lähestyessä. Täytyy vain muistaa, että sään ennustaminen on joskus sattumaa.

Pitemmällä tähtäimellä suunnitellessa tästä löytyy keskimääräisiä lämpötiloja ja sademääriä.


Vinkki! Usein jo helmikuussa keli alkaa vaikuttaa keväiseltä ja piristää mieltä - ainakin Suomen Helmikuuhun verrattuna.

Kävijämäärät

Pariisin Disneylandissa käy vuodessa noin 16 miljoonaa kävijää. Keskiarvoisesti tämä tekisi melkein 41000 kävijää päivässä. Huippupäivinä kävijöitä saattaa olla lähellä 100000 ja hiljaisina päivinä vain(?) 10-15000.

Kesä-Elokuu sekä Joulun ja Uuden vuoden tienoot ovat ruuhkaisimpia aikoja. Vältä niitä!

Toisaalta väkimäärät Marraskuun lopusta Joulukuun 20. päivän huittelle ja Tammikuun toisesta viikosta Helmikuun puoliväliin ovat todella minimaalisia arkipäivinä.


Viikonloppuina Pariisin Disneylandissa on aina paljon väkeä - paitsi jos keli on todella huono.

Vinkki! Sadepäivä ei ole huono päivä. Väkeä on vähemmän ja useimmissa ajeluissa ollaan sisätiloissa tai ainakin katon alla.

Suljetut ajelut

Teemapuistot vaativat säännöllistä kunnossapitoa ja huoltoa. Joskus yön aikana tehtävä huolto / korjaus ei vain onnistu ja laite pitää sulkea pitemmäksi aikaa.

Perinteisesti eniten ajeluita on suljettuna kelien ja vuosihuoltojen takia hiljaisena jaksona tammikuussa.
Suljetut ajelut voi tarkistaa Pariisin Disneylandin sivuilta.

Vinkki! Hiljaisina aikoina osa pienemmistä ajeluista on avoinna vain joinakin päivinä viikosta. Huomioi tämä suunnittelussasi.

Kaudet

Tärkeimpiä kausia Pariisin Disneylandissa ovat Halloween ja Joulu. Näiden jaksojen aikana puistot on koristeltu juhla-asuun ja ohjelmassa on teemaan sopivia lisänumeroita.


Erityisesti Joulukautena puisto ja hotellit suorastaan henkivät jouluista tunnelmaa.
Tästä syystä olemme monena vuonna olleet Pariisin Disneylandissa juuri joulun alla.

Vinkki! Pienempiä juhlapäiviä (esim. St. Patrick´s Day ja Bonfire Nights) juhlistetaan myös erilaisilla ekstroilla.

Hinta

Majoittumisen hinta Pariisin Disneylandin hotelleissa vaihtelee tietysti hotellista toiseen, mutta jokaisessa hotellissa hinta vaihtelee kolmessa hintaluokassa.

Koko vierailusi yöpymishinnan / yö määrittelee saapumispäiväsi hintaluokka. Jos saavut halvimman hintaluokan päivänä kaikki yösi lasketaan halvimman hinnan mukaan, vaikka taulukon mukaan seuraavat yöt olisivat kalleinta hintaluokkaa.

Hintaluokkakalenterin löytää Pariisiin Disneylandin esitteestä ja tällä hetkellä voimassa olevan taulukon suoraan tästä.

Vinkki! Kalliimpi hinta tarkoittaa enemmän väkeä puistoissa.

Hotellien hintaan vaikuttavat lisäksi erilaiset kampanjat. Tällä hetkellä on esimerkiksi mahdollista saada -30% varaamalla majoitus helmikuun loppuun mennessä. Kampanjat löytyvät tästä.

Vinkki! Jos mahdollista saavu hotelliin sunnuntaista torstaihin jaksossa. Hinta on tällöin aina edullisempi kuin perjantai tai lauantai saapumisissa.


Milloin näemme Pariisin Disneylandissa?


Mitäs pidit?  
Tunnisteet: ,

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!