keskiviikko 29. tammikuuta 2014
Millaisen suunnitelman teen Pariisin Disneylandin vierailulle?
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
Joku voisi luulla, että teen minuuttiaikataulun jokaisesta Disney-reissusta. En tee - se olisi mahdotonta jopa minulle ;-) .Tietyt asiat mietin, selvittelen ja suunnittelen etukäteen, mutta kyllä suurin osa matkasta mennään hetkessä. Ei lomaa kannata pilata liialla suunnittelulla ja joustamattomuudella, mutta muutamat sudenkuopat voi välttää pienellä vaivalla.

Kun selvillä on ajankohta vierailusta, selvitän seuraavat asiat: puistojen aukioloajat, Extra Magic Hour -aamut, tuona aikana kokonaan suljetut kohteet, joinain päivinä suljetut kohteet ja paraatien yms. aikataulut.

Nuo kaikki löytyvät Pariisin Disneylandin omilta sivuilta. Päiväohjelmaa lukuunottamatta kaikki nämä tiedot päivittyvät sivuille noin kolme kuukautta etukäteen. Päiväohjelma on tyypillisesti voimassa parisen viikkoa, joten se selviää usein vasta lähempänä matkaa.

Näiden tietojen pohjalta määrittelen minä päivänä vierailemme missäkin puistossa.

Vaikka puistot ovat kävelyetäisyydellä toisistaan, kannattaa kesken päivää puistosta toiseen hyppimistä välttää. Kaikkineen siirtymiseen menee hyvinkin 30-45 minuuttia (kävelyyn puistojen välillä menee ehkä 15 minuuttia).


Seuraavaksi mietin ruokailut ja niiden sovittamisen mahdollisiin esityksiin. Kuten aiemmin olen kertonut, syömme tyypillisesti kerran pikaruokaa kerran pöytiintarjoilupaikassa / päivä. Niinpä yleensä valitsen etukäteen ravintolan ja kellonajan ja merkitsen ne päiväsuunnitelmaan

Pöytiintarjoilu- ja Buffetravintoloihin suosittelen varausten tekemistä etukäteen. Näin vältätte turhaa odottelua ravintolassa tai ruuhkaisina päivinä jopa täyteen buukattua ravintolaa.


Koska olemme yleensä vierailleet hiljaisina jaksoina, en ole tehnyt ravintolavarauksia soittamalla etukäteen. Olen hoitanut asian saapumisen yhteydessä hotellin Congierge-tiskillä.


Vaikka aamiainen kuuluu huoneen hintaan Disney-hotelleissa, myös sille tehdään aikavaraus. Sisäänkirjautumisen yhteydessä vastaanottovirkailija kysyy haluamaanne aamiaisaikaa ja antaa vastaavat aamiaiskupongit. Eli myös tämä kannattaa miettiä etukäteen.


VINKKI! Jos majoitutte Disney-hotellissa, teillä on paketti mihin sisältyvät puistoliput ja saavutte kesken päivän, suunnitelkaa paraatin tai iltaesityksen katsominen saapumispäivälle, niin voitte täysinä päivinä keskittyä muiden kohteiden kiertämiseen.


Mitäs pidit?  
Tunnisteet: ,

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!