maanantai 27. tammikuuta 2014
Kuinka paljon Pariisin Disneylandiin pitää varata aikaa?
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!


Paljonko aikaa Pariisin Disneylandissa menee? Se on kysymys johon on monta oikeaa vastausta. Siihen vaikuttavat monet tekijät väkimäärä puistossa (=jonotusajat), aukioloajat, vierailijan mieltymykset, ikä jne.
Pariisin Disneyland koostuu kahdesta teemapuistosta. Itse varaisin yhteensä niiden näkemiseen vähimmillään kolme päivää - mieluummin 4-5 päivää.

Disneyland Parcissa on kaikkineen 46 eri ajelua, laitetta tai muuta kiinnostuksen kohdetta. Vastaavia kohteita Walt Disney Studioilla on "vain" 17, mutta niistä iso osa on esityksiä, jotka alkavat aikataulun mukaan. Tämä tuo oman haasteensa puistovierailuun.

Kohteiden kesto itsessään on jotain 1,5 minuutista 30 minuuttiin. Jos keskimääräisesti lasketaan, että yhden kohteen kesto olisi 5 minuuttia.


Jonotusaika vaihtelee hurjasti väkimäärästä ja kohteesta riippuen. Se voi olla käytännössä nolla tai kaksi tuntia. Käytetään siitä laskuperusteena 10 minuuttia.

Yhtä kohdetta kohden kuluisi siis aikaa 15 minuuttia (jonotus ja ajelu). Molemmat puistot yhteen laskien kohteita on 63 kappaletta. Eli yhteensä 15 tuntia 45 minuuttia.

Puistot aukeavat tyypillisesti kello 10. Sulkeutumisaika vaihtelee sesongin mukaan 18 - 22 välillä. Suurimman osan vuotta Disneyland Parc menee kiinni kello 19 ja Studiot kello 18. Yhteen puistopäivään jää aikaa noin 8-9 tuntia.

Äskeisen laskelman mukaan pelkästään siis kaikkien kohteiden kiertämiseen menisi aikaa kaksi päivää.


Useimmat toki päivän mittaan haluavat myös syödä jotain, kierrellä kauppoja, katsoa paraatia tai vain hengähtää.

Puistot ovat pinta-alaltaan isoja eli kohteesta toiseen siirtymiseen on myös varattava aikaa.

Jos sinulla on käytettäväksi puistoa kohden vain päivä, selvitä etukäteen mihin ehdottomasti haluat.

Kaikkea on mahdoton nähdä päivässä erityisesti, jos vierailusi osuu viikonloppuun tai vilkkaampaan ajankohtaan. Jonotusajat suosituimpiin ajeluihin liikkuvat silloin järjestäen 1-2 tunnissa!

Itse suosittelen hitaampaa lähestymistä. Majoitu Disneyn omiin hotelleihin. Useimpina aamuina pääset Disneyland Parciin jo kello 8 eli saat kaksi tuntia ylimääräistä aikaa. Varaa kaksi päivää tai enemmän / puisto.

Pidä taukoja. Syö pöytiintarjoiluravintoloissa ja nauti kaikesta muustakin - ei pelkistä ajeluista. Tapaa hahmoja ja kerää niiden nimikirjoituksia. Tutustu rauhassa Ruususen linnaan. Näkemistä ja kokemista riittää.Mitäs pidit?  
Tunnisteet: ,

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!