sunnuntai 19. tammikuuta 2014
Kameroita, onhan noita osa 4
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
Ennen vuoden 2000 Jenkkilän reissua oli taas aika päivittää kameraa.


Kameraksi tuli Canon EOS IX7 järjestelmäkamera. Tämä käytti APS filmiä. Ruutukooltaan APS filmi on kinofilmiä hiukan pienempi.APS:n erikoisuus on magneettiraita filmin laidassa. Tämä mahdollisti ensinnäkin keskeneräisen filmin vaihtamisen ja uudelleenlataamisen. Tämä mahdollisti sen, että sisäkuvauksissa käytti herkempää filmiä ja vaihtoi rullan ulos siirryttäessä.

Magneettiraitaan tallentui myös tieto kolmesta rajausvaihtoehdosta. Kuvan kamera tallensi filmille aina täyteen ruutuun, mutta kuvaaja saattoi kuvaustilanteessa valita esim. panoraama-vaihtoehdon (etsimessä oli rajaus valitun mukaan). Tällöin valokuvia teetettäessä kuva tehtiin kokoon 10*25cm.

Muut vaihtoehdot olivat Classic (10*15cm) ja Laajakuva (10*18cm). Laajakuva vastasi APS filmin koko ruutua eli oli tavallaan normaalikuva tässä tapauksessa.Filmi rullattiin kehittämössä takaisin koteloon. Kotelossa kehitetyt negatiivit säilyvät paremmin lialta ja pölyltä turvassa.


Kehityksen yhteydessä kuvista tehtiin aina myös indeksikuva. Siinä oli pienoiskuvana kaikki rullalla olevat kuvat sekä rullan sarjanumero.

Kamerassa on vaihdettava optiikka eli enää ei myöskään tarvinnut zoomailla jalkaisin vaan ranteella.

Tämä palveli Disney-reissuista 2000 Walt Disney Worldiin ja 2002 Pariisin Disneylandiin. Alla olevat kuvat ovat USAn matkasta.
Mitäs pidit?  
Tunnisteet:

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!