lauantai 11. tammikuuta 2014
Kameroita, onhan noita osa 1
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
Jokaiselta Disney-reissulta on tullut otettua jos jonkinlaista kuvamateriaalia. Ensimmäisen oman kameran sain muistaakseni joululahjaksi vuonna 1982.


Se oli taskukamera Kodak Winner. Nykyisen mittapuun mukaan varmaan ihan roskaa, mutta silloin se oli parasta mitä nuori poika voi saada.


Kamera on oikeasti taskukokoa: paksuus 26mm, leveys 54mm ja pituus 112mm. Painoa n.100g ilman filmiä. Kameraan sopiva filmi on tyypiltään 110. Siinä filmi oli vähän B-kirjaimen mallisen kasetin sisällä eli sitä ei rullan loputtua tarvinnut kelata. Koko kasetti vain vietiin kehittämöön.


Kehityksestä negatiivi tuli tuollaisina pätkittyina liuskoina, joihin oli liimattu paperilisäke.

Ruudun koko filmissä oli karkeasti vajaa neljännes kinofilmin ruudusta eli "resoluutio" oli näin ollen heikompi. Toki kuvan lopputulokseen vaikutti myös pieni linssikoko, joten kuvia kannatti ottaa vain hyvässä valaistuksessa.

Kameraan sai kylläkin myös salamapaketin. Se painettiin tuohon päällä näkyvään reikään. Paketista sai muistaakseni kahdeksan välähdystä. Siinä oli kahdeksan kertakäyttöistä "salamalamppua".


Kuvaamista hankaloitti myös, että etsin oli kameran laidassa (kuvassa oikealla) ja kuvausoptiikka keskellä kameraa. Joskus tuli rajattua haluamattaan ihmisiä pois kuvasta tuosta johtuen.

Tässä muutamia otoksia tuolla kameralla.
Ylläolevat kuvat on otettu Winnerilla joulukuussa 1983 Aku Ankka -lehden lukijamatkalla Walt Disney Worldiin.

Jälkimmäinen sarja on kuvattu vuoden 1988 lopulla isän ja Saaran (sisko) kanssa tehdyllä reissulla Orlandoon.
Mitäs pidit?  
Tunnisteet:

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!