maanantai 20. tammikuuta 2014
Asiaa matkalaukuista osa 4/4
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
Matkalaukkujuttujen viimeisessä osassa käyn läpi lasten laukkuja. Siihen millaisia laukkuja lapsille kannattaa ottaa matkaan tai kannattaako ylipäätään ottaa, vaikuttaa suuresti lapsen ikä, luonne ja kestävyys.

Tärkein peruste lasten laukun ottamiselle tai pois jättämiselle ei saa olla kysymys kaipaako lapsi viihdykettä tai välipalaa matkalle. Jokainen lapsi niitä kaipaa ja tarvitsee. Tärkeintä on miettiä pahimman kautta, kuka sitä(kin) laukkua kantaa, jos lapsi/lapset heittäytyvät selkäkaarella huutamaan juuri kun pitäisi kiireellä nousta koneeseen.Vähempi on parempi tässäkin. Jos sataprosenttisen varmasti tiedät, että lapsi itse kantaa laukkunsa niin hyvä. Valitkaa laukku, joka on hyvä kantaa ja johon mahtuu lapsen matkaamisen aikana tarvitsemat emmeet.

Jos pienempi lapsi on itse ehdottomasti sitä mieltä, että tarvitsee oman laukun, mieti löytyykö vaihtoehtoa, joka mahtuu tarvittaessa vanhempien käsimatkatavaralaukun sisään. Tässä vaihtoehdossa on sekin hyvä puoli, että lapsen tavarat saa kerralla esiin, eikä laukkua tarvitse penkoa vähän väliä ("Äitii, nyt tarviin puuvärit, isiii, tarviin kirjan" jne.)


Jos lapsi haluaa ainakin osittain kantaa laukkuaan, reppu on aina hyvä vaihtoehto. Se on lapselle kevyempi kantaa kuin kahvallinen / olkalaukku. Lisäksi sen tiputtaminen kyydistä huomaamatta on vaikeampaa. 

Monet taskut ja lokerot ovat hyviä järjestyksen pidossa.

Muista säätää olkahihnat ennen lähtöä. Huomioi säätäessä ne vaatteet, joka lapsella on päällä, kun laukkua pitäisi kantaa.


Joulupukki toi muutamia vuosia sitten Ainolle tälläisen Mörkyli Trunkin. Laukussa on neljä isoa pyörää, joten se kulkee hyvin ja on aika tukeva. Laukkua voi vetää avaamalla olkahihnan laukun takapäästä. Ajatus on, että lapsi voi istua Mörkylin kyydissä.

Aino tykkää käyttää laukkua potkumopon tyylisesti ja ponnii jaloilla vauhtia (tosin alkaa olla aika isokokoinen siihen)

Kooltaan Mörkyli on: pituus 46cm leveys 20,5cm ja korkeus 31cm. Laukku painaa 1,7kg. Se on siis kooltaan normaalin käsimatkatavaran luokkaa. Pelkästään lapsen matkaviihdykkeiden kuljettamiseen se on liian iso.


Jos tällä korvataan vanhempien käsimatkatavaralaukku, kannattaa harkita vaihtoehtona. Jos lapsia on enemmän kuin yksi, kannattaa muistaa sisarkateus - kaikki haluavat ratsastaa Mörkylillä ja sisarusten kuuluu aina tapella vuoroista.
Mitäs pidit?  
Tunnisteet:

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!