tiistai 12. marraskuuta 2013
Vauvan vaihtoa ja pikapassia
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
Pariisin Disneyland ja myös muut Disney-puistot tarjoavat kaksi hyvää ja ilmaista palvelua: Baby/Child swap ja Fastpass.

Baby Swap on loistava. Kun oma lapsi on väsynyt ja kiukuttelee, vaihda se pirteään ja vastatankattuun. Ei vaiskaan. Todellisuudessa tämä mahdollistaa vanhemmille helpommin hurjempien ajeluiden käymisen.

Osassa ajeluissa pituusraja tai pelottavuus rajaa jonkun lapsista pois kyydistä. Otetaan esimerkiksi perhe Möttönen. Äidin ja isän lisäksi perheeseen kuuluvat lapset Saara (pituus 115cm) ja Olli (pituus 98cm).Perhe haluaisi mennä Big Thunder Mountain Railroad -vuoristorataan. Pituusraja siihen on 102cm eli Olli ei pääse vielä mukaan. Yksinkään 3v Ollia ei voi jättää, joten perhe suuntaa kohti jonoa. Jonon päässä on ns. greeter cast member. Perhe selittää tälle haluavansa tehdä baby swapin. Greeter antaa baby swap kortin perheelle.

Äiti ja Saara jonottavat ajeluun. Isä ja Olli odottelevat lähistöllä. Kun äiti saapuu Saaran kanssa, isä pääsee jonon ohi (joko ulostulon tai Fastpass-portin kautta). Halutessaan Saara pääsee vielä toiselle kierrokselle, sillä jälkimmäinen vanhemmista saa ottaa yleensä mukaansa yhden pituusrajoituksen täyttävän henkilön.


Fastpass on tavallaan virtuaalijonotusta. Useimpiin puiston suosituimmista ajeluista on saatavissa Fastpass. Näistä ajeluista on merkintä esim. puiston kartoissa.


Fastpass-ajeluiden lähistöltä löytyy automaatti, josta saa Fastpass-lipukkeen syöttämällä siihen puiston sisäänpääsylipun. Lipukkeessa on merkittynä aikarajat, joiden välissä pääsee Fastpass-jonoon ja sitä kautta ajeluun mitättömällä jonottamisella.

Käyttäessäsi Fastpassia kannattaa huomioida seuraavia asioita:

Jos jonotusaika ajeluun on alle puolituntia, Fastpassia ei usein kannata ottaa. Fastpassin ottamiseen automaatista kuluu muutamia minuutteja (erityisesti, jos teitä on useampia) lisäksi joudutte kävelemään edestakaisin (ensin hakemaan Fastpassin ja myöhemmin päivällä varattuna ajankohtana ajeluun)

Paluuajankohta on selkeästi merkittynä automaattien yläpuolella. Tarkista se ENNEN lipukkeen lunastamista, ettei se mene päällekkäin esim. ravintolavarauksen tai haluamanne esityksen kanssa.

Seuraavan Fastpassin mihinkään muuhunkaan ajeluun voi lunastaa vasta, kun paluuajankohdan alkuraja on ylitetty.

Ennen paluuajan alkamista ei yleensä pääse sisään (tästä Cast memberit ovat tarkkoja). Pieni myöhästyminen yleensä sallitaan paremmin.

Normaali Fastpass on kaikille ilmainen. Tämän lisäksi on olemassa kolme muuta Fastpassia. Hotel Fastpass (Disneyland hotellin asukkaat saavat yhden vapaasti käytettävän Fastpassin / päivä), VIP-Fastpass (Disneyland hotellin Castle Club sekä Hotel New York Empire state Club -tasolla ja kaikissa Disney hotellien sviiteissä majoittuvat saavat vierailunsa ajaksi rajoittamattoman Fastpassin) sekä Premium Fastpass (kaikki Disneyland ja New York hotelleissa majoittuvat voivat ostaa (60€/päivä) rajoittamattoman Fastpassin vierailunsa ajaksi).


Mitäs pidit?  
Tunnisteet: ,

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!