torstai 28. marraskuuta 2013
Prinsessa Ruususen Linna osa 4 - TYRMÄÄN!!!
Kirjoittanut: Mikko Hiiri Kirjoita Ensimmäinen Kommentti!
Vielä on yksi kerros kiertämättä Pariisin Disneylandin Prinsessa Ruususen linnasta - Tyrmä! Sinne pääsee ulkoa joko linnan etupuolelta tai takaa hiukan syrjäiseltä käytävältä tai sitten Merlin, l'Enchanteur -kaupan takanurkan ovesta.
Kuten ranskankielen taitoiset jo ymmärsivätkin, tyrmässä asuu lohikäärme.


Pääosin se tosin nukkuu, jolloin sen rintakehä kohoilee rauhallisesti ja häntä sekä jalka nytkähtelevät silloin tällöin. Välillä se kuitenkin herää, nostaa päätään ja kääntyilee katsomaan, ketä on tullut sen rauhaa häiritsemään. Tämä lohikäärme on yksi isoimmista audio-animatronic -roboteista, jonka Disney Imagineering on koskaan tehnyt. Nenänpäästä hännänkärkeen sillä on mittaa yli kaksikymmentä metriä.


 Tämä lohikäärme ei kuitenkaan ole Maleficent Prinsessa Ruusunen -elokuvasta, sillä sehän kohtasi kohtalonsa elokuvassa. Taustatarinan innoittajana tässä oli Disneyn 24. Klassikko elokuva - Topi ja Tessu.

Taustatarinan mukaan Merlin-velho ja tämä lohikäärme kohtasivat jo hyvin nuorina ja ystävystyivät. Vartuttuaan aikuisiksi he ymmärsivät, että miehen ja lohikäärmeen ystävyys ei olisi suotavaa. Ystävinä he kumminkin säilyivät ja eläköidyttyään saivat kodin linnasta ja sen tyrmästä ystävälliseltä kuninkaalta.


Tämä on yksi niistä monista Pariisin Disneylandin helmistä, joka jää monilta näkemättä. Koskaan ei saisi olla liian kiire juosta vuoristoradasta toiseen, vaan usein Disneylandissa kannattaa hiljentää hiukan ja yllättyä!


Tunnisteet: , , , ,

Ei kommentteja :

Jätä kommenttisi klikkaamalla tästä!