tiistai 26. marraskuuta 2013
Prinsessa Ruususen Linna osa 2 - Sisälle Linnaan
Kirjoittanut: Mikko Hiiri 2 Kommentteja
Eilen esittelin Pariisin Disneylandin Ruususen linnaa ulkoa. Nyt on aika astua sisään.


Pääovesta sisään astuttaessa katse kääntyy ylös. Aula on korkea ja tunnelmallisesti valaistu. Valtavat puumaiset pilarit kannattelevat kattoa. Esikuva niille löytyy Saint Severinin kirkosta Pariisista. Täällä ne on vain toteutettu vielä satumaisemmin.

Isot kynttiläkruunut valaisevat tilaa. Katon yksityiskohdat ovat upeita.

On kuin olisi astunut ihan oikeaan prinsessalinnaan ja sehän on tietysti ollut tarkoituskin.


Pääoven yläpuolella on on lasimaalaus - sisääntullessa siis tavallaan selkäsi takana toisessa kerroksessa.


Kun lasimaalausta seuraa pitempään, huomaa sen muuntuvan erilaiseksi. Ensin lasimaalaus esittää ruusua. Tämä kuvastaa hyvien haltiatar kummien Ruususelle antamista ristiäislahjoista toista - kauneuden lahjaa. Toisessa versiossa on kaksi kyyhkystä - ne ovat laulun lahja. Elokuvassahan haltiarkummit ehtivät antaa nämä kaksi lahjaa ennen kuin Pahatar saapuu.


Aulan vasemmalla puolella on kauppa Merlin, l'Enchanteur. Se on kuin astuisi Merlin-velhin työpajaan. Seinillä ja katossa on erilaisia vempaimia ja tavaroita, jotka näyttävät Merlinin kyhäelmiltä. 


Hyllyissä on loitsukirjoja ja astioita liemien ja keitosten tekoon. Jopa Merlinin korppi istuu Gargoilin päällä.

Kaupassa on myynnissä erilaisia lasi- ja kristalliesineitä. Haluaisitko kristallisen Prinsessa Ruususen linnan tai Lasiruusun Kaunottaresta ja Hirviöstä?Aulan vastakkaisella puolella on niin ikään kauppa - La Boutique de Chateau.


Nämä kuvat on kyllä otettu joulun alla, mutta tässä kaupassa on aina joulusesonki. Sen ohjelmassa on ympäri vuoden erilaiset Disney-aiheiset jouluhärpäkkeet.
Ihmeellisesti joulun henki tarttuu myös kesällä ihmisiin, sillä joulukoristeiden kauppa käy myös kesähelteillä.Suosikkini tämän kaupan sisustuksessa on tämä takka. Aihe on suoraan Prinsessa Ruusunen elokuvasta kohtauksessa, jossa Aurora kuvittelee metsän eläinten avustuksella tanssivansa prinssi kanssa ja pian huomaakin pyörähtelevän Philipin käsivarsilla. Aaah!


Mitäs pidit?  
Tunnisteet: , , , ,

2 kommenttia :

  1. Ei yhtään kuvaa lohikärmeksestä? ;)

    VastaaPoista
  2. Kärsivällisyys on harvojen hyve ;-)
    Tämä on neliosainen juttu ja sokeri on pohjalla...

    VastaaPoista